Úvod TOP EA sa snaží oklamať hráčov. Ak chcete zanechať zlé hodnotenie, presmeruje Vás...

EA sa snaží oklamať hráčov. Ak chcete zanechať zlé hodnotenie, presmeruje Vás na vlastnú stránku

2

Už dvojitý víťaz najhoršej spoločnosti Spojených štátov – Electronic Arts – si čo sa týka dobrých vzťahov so svojimi fanúšikmi vôbec nepolepšuje. Do novej hry, Dungeon Keeper totiž zaimplementovali nový spôsob presmerovania pri hodnotení hry.

Podobne ako väčšina hier, aj Dungeon Keeper sa Vás po čase opýta či by ste nechceli zanechať hodnotenie, z drivvej väčšiny na Google Play. V Android verzii však nič netušiaci hráči môžu skončiť úplne inde, než na virtuálnom obchode, pričom všetko záleží na tom, koľko hviezdičke chcete zanechať.

Pokiaľ sa jedná o 5 hviezdičkové hodnotenie, hra Vás s radosťou presmeruje na Google Play, čím sa jej navýši celkové hodnotenie. Pokiaľ jej však chcete zanechať len 1-4 hviezdičiek, automaticky sa otvorí emailový formulár, v ktorom môžete zanechať spätnú väzbu, ktorá sa odošle priamo do EA. Samozrejme, že stále môžete navštíviť Google Play manuálne a zanechať tam zlé hodnotenie.

 

„Hodnotenie aplikácie bolo navrhnuté pre zber cenných komentárov.“

 

Takéto správanie EA samozrejme pobúrilo fanúšikov hry, ktorí okrem toho, že hrajú freemium hru nemôžu bez obáv zanechať na Google Play ani komentár. Citát vyššie je vyjadrením EA pre Gamasutru.

Narazili ste už na podobné finty vývojárov? Ak áno, pri akých hrách? Myslíte si, že je to správne?

Zdroj: Gamasutra via TheVerge