Úvod Výrobcovia Huawei Dva tablety, smartfón a fitness náramok od Huawei

Dva tablety, smartfón a fitness náramok od Huawei

0

MWC 2014 v Barcelone ešte len začalo a už tu máme niekoľko zaujímavých zariadení od čínskeho výrobcu Huawei. V prvom rade ide o špičkový 7″ tablet MediaPad X1, 8″ MediaPad M1, ktorý patrí skôr do strednej triedy a cenovo dostupný smartfón Ascend G6. Tiež sme sa dočkali náramku TalkBand B1.

Poďme rovno na high-end phablet/tablet MediaPad X1, ktorý vám poslúži aj ako plnohodnotný mobil. Huawei ho predstavil ako najtenší 7″ tablet na svete. So svojimi 7,18 mm je o viac než milimeter tenší než Nexus 7 (2013) a prekonal aj iPad Mini s Retina displejom (7,5 mm). MediaPad X1 samozrejme prichádza na trh s perfektnými špecifikáciami. Za zmienku stojí napríklad full HD (1920 x 1200p) displej (323 ppi), 2 GB pamäte RAM a štvorjadrový procesor Cortex-A9 taktovaný na 1,6 GHz spolu s grafickým akcelerátorom Mali-450. Ďalej ponúkne 13 Mpix zadný a 5 Mpix predný fotoaparát. Tablet beží na Androide 4.2 Jelly Bean. Celé zariadenie váži iba 239 gramov. Bude sa predávať za 399 eur.

MediaPad X1

Firma Huawei ďalej predstavila 8″ tablet určený pre strednú triedu. Ide o MediaPad M1 s HD (1280 x 800p) displejom, 1 GB pamäte RAM a štvorjadrovým procesorom s taktom 1,6 GHz. MediaPad sa pochváli 5 Mpix zadným a 1 Mpix predným fotoaparátom, výbornou konektivitou a hrúbkou iba 7,9 mm. Napájať ho bude 4 800 mAh batéria. S váhou 329 g môže konkurovať iPadu Mini a kúpite si ho už čoskoro za 299 eur. Zaujímavé sú na tomto tablete okrem výkonného procesoru a super ceny aj duálne reproduktory umiestnené na prednej strane.

MediaPad M1

Do tretice tu máme nový smartfón Huawei Ascend G6 mieriaci do strednej triedy. Zaujať by vás mohol svojou 4,5″ qHD (960 x 540p) IPS LCD obrazovkou s hustotou pixelov 245 ppi. Ponúkne klasický 1 GB pamäte RAM a štvorjadrový 1,2 GHz procesor. Bude bežať na Androide 4.3 Jelly Bean. Ponúkne 8 Mpix zadný a 5 Mpix predný fotoaparát. Nahráte ním aj HD video. Napájať ho bude 2 000 mAh batéria. Zaujímave je, že zatiaľ čo smartfón s LTE čipom bude hrubý 7,9 mm, verzia s 3G sa zmestila do iba 7,3 mm hrubého tela. Cena za LTE model je 250 eur.

Asvend G6

Nakoniec tu máme prvú nositeľnú lastovičku od Huawei. Je ňou TalkBand B1. Huawei vyhlásil, že tento fitness náramok bude konkurovať už existujúcim zariadeniam od LG a Sony. Okrem klasických fitness funkcií ako krokomer a počítanie kalórií prináša aj inteligentný alarm, ktorý vás zobudí v najvhodnejšom okamihu vášho spánkového cyklu a okrem iného tento náramok môžete použiť aj na uskutočňovanie hovorov. Na svojom 1,4″ flexibilnom displeji vám tiež ukáže čas a notifikácie. Má teda nielen vymoženosti fitness náramkov, ale aj inteligentných hodiniek. Jasné, že sa nevyrovná napríklad Galaxy Gear od Samsungu alebo hodinkám Pebble, ale Huawei ho uvádza ako ideálneho spoločníka k svojmu tabletfónu/tabletu MediaPad X1. TalkBand B1 bude v Európe dostupný od marca a kúpite si ho za 99 eur.

huawei-fitness

Ako sa vám páčia nové tablety, smartfón a náramok od Huawei? Zaujalo vás niečo?