Úvod Konkurencia Apple Apple predal počas troch mesiacov cez 51 miliónov iPhonov

Apple predal počas troch mesiacov cez 51 miliónov iPhonov

1

Koniec januára nám tradične prináša obchodné výsledky popredných technologických spoločností, medzi ktorými samozrejme nechýba ani kalifornské jabĺčko. Apple zverejnilo svoje štatistiky za uplynulé tri mesiace z roku 2013 – október, november a december; okrem čistého zisku 13.1 miliardy amerických dolárov sa môže pýšiť aj rekordnými číslami v predaji iPhone.

NAJNIŽŠIA CENA APPLE iPHONE 5S:

Za posledný štvrťrok 2013 sa podarilo spoločnosti Apple predať cez 51 miliónov kusov inteligentných mobilných telefónov s logom nahryznutého jabĺčka. Svoju zásluhu na tak veľkom čísle majú nepochybne aj vianočné sviatky či novinka so skenerom otlačkov prstov – iPhone 5S, zakiaľ čo plastová verzia iPhone 5C zákazníkov príliš nezaujímala. V porovnaní s rovnakým štvrťrokom z roku 2012 si Apple polepšil predaj iPhonov o zhruba 2.3 milióna kusov.

Štvrťročný rekord sa taktiež konal pri predajoch iPadov – tých si zákazníci kúpili vyše 26 miliónov. A aby sme nezabudli i na osobné počítače, v poslednom štvrťroku 2013 si našlo svojich majiteľov cez 4.8 milióna Macov.

NAJNIŽŠIA CENA iPHONE 5C:

Zdroj: businesswire.com