Úvod Aplikácie TOP 15 antivírusových aplikácií pre vaše Android zariadenie

TOP 15 antivírusových aplikácií pre vaše Android zariadenie

17

Bezpečnosť v digitálnom svete by mala byť dnes na prvom mieste a rovnako ako vírusy útočia na počítače, veľký boom v posledných mesiacoch zaznamenali aj rôzne útoky na mobilné zariadenia.

Vírusy, malvér či pokusy o odcudzenie osobných údajov sa snažia eliminovať bezpečnostné aplikácie, ktoré neraz pochádzajú od spoločností, ktoré v tomto segmente prerazili v minulosti na počítačoch a notebookoch.

 Zároveň mnoho z aplikácií prešlo významnými aktualizáciami a preto Vám prinášame aktualizovaný zoznam najlepších 15-tich aplikácií, ktoré sa postarajú o vašu bezpečnosť. 

 
Norton Security Antivirus
[embedvideo id=“xhY6S2uhP8U“ website=“youtube“]

V oblasti PC ochrany je Norton známy pojem a odnož jeho bezpečnostného produktu si našla cestu aj na Android. Je pravdou, že vo free verzii aplikácia ponúka iba základné možnosti ochrany, tie sú však pre väčšinu používateľov dostatočné. Ak chcete viac, treba siahnuť do peňaženky.

[app]com.symantec.mobilesecurity[/app]
 
 
Hornet AntiVirus
[embedvideo id=“zA0ql6dIpf4″ website=“youtube“]

Hornet aplikácia je síce menej známa, no ponúka free ochranu pred vírusmi a odpadom, dokáže detekovať aplikácie, ktoré ponúkajú útočnú reklamu alebo si môžete preskenovať internú pamäť zariadenia a nájsť tak potencionálne nebezpečný alebo zbytočný materiál.

[app]de.security.mobile[/app]
 
 
BitDefender AntiVirus

pic(005)

BitDefender patrí taktiež k aplikáciam, ktoré ponúkajú komplexnú ochranu úplne zadarmo. Môžete manuálne skontrolovať zariadenie či neobsahuje niečo, čo tam nemá byť alebo môžete nastaviť túto kontrolu ako automatickú. Užívateľské rozhranie je jednoduché, no neobsahuje ochranné funkcie proti krádeži.

[app]com.bitdefender.antivirus[/app]
 
 
Zoner AntiVirus

pic(006)

Zoner AntiVirus ponúka elegantné rozhranie a hlavne bezplatný prístup ku všemožným funkciám, za ktoré si konkurenčné aplikácie pýtajú peniaze. Možno to je práve to, čo robí aplikáciu tak obľúbenou medzi používateľmi, kde samozrejme za kvalitou ochrany nezaostáva.

[app]com.zoner.android.antivirus[/app]
 
 
Mobile Security and AntiVirus by Avast
[embedvideo id=“kk5P2ATnXj0″ website=“youtube“]

Antivírusová ochrana, ochrana pred malware, monitor siete, filtrovanie hovorov a SMS, ochrana proti krádeži, zálohy…aplikácia od firmy Avast je naozaj natlačená funkciami a skvele konkuruje ostatným v tomto segmente.

[app]com.avast.android.mobilesecurity[/app]
 
 
AntiVirus Security Free by AVG

unnamed-1

AVG má na konte veľmi úspešnú, bezplatnú antivírusovú ochranu pre počítače a nechýba ani aplikácia pre smartfóny. Používa ju už 70 miliónov používateľov a okrem klasických nástrojov bezpečnosti ponúkne aj Battery Monitor či lokalizáciu strateného zariadenia prostredníctvom Google máp.

[app]com.antivirus[/app]
 
 
Mobile Security and Antivirus by ESET
[embedvideo id=“aJLwu2H-9Ik“ website=“youtube“]

Kto by nepoznal firmu ESET a jej PC nástroje na ochranu pred vírusmi a škodlivými kódmi? Svoj produkt majú aj na Android platforme a ponúka skvelú ochranu v peknom používateľskom rozhraní. Tešiť sa môžete na pravidelné aktualizácie vírusových databáz a ak si priplatíte, budete mať kontrolu nad svojím smartfónom aj v prípade vloženia inej SIM karty

[app]com.eset.ems2.gp[/app]
 
 
Antivirus and Mobile Security
[embedvideo id=“UIHFXqBChtQ“ website=“youtube“]

Veľkou výhodou tejto aplikácie je jej úplná bezplatnosť. Okrem štandardných funkcií ponúka zaujímavosť v podobe zachytenia snímky prípadného zlodeja vášho zariadenia vďaka prednej kamere. Tú Vám aplikácia následne pošle na mail a udeje sa tak pri tri krát zle zadanom PIN kóde.

[app]com.trustgo.mobile.security[/app]
 
 
Dr. Web Antivirus
[embedvideo id=“G168IFXFTAE“ website=“youtube“]

Dr.Web Antivirus patrí medzi najlepšie hodnotené ochranné aplikácie v Play Store. Bezplatná verzia ponúka klasickú ochranu pred vírusmi a malware-om, pričom je primárne určená pre majiteľov Android zariadení so slabšími špecifikáciami, na čo dbá aj spotreba energie aplikácie. Platená verzia poskytuje nástroje pri krádeži zariadenia.

[app]com.drweb[/app]
 
 
Lookout Security Antivirus
[embedvideo id=“Gow8Yn4BFDU“ website=“youtube“]

Lookout aplikácia patrí medzi veľmi obľúbené a okrem klasických antivírusových a malvér funkcií ponúka ochranu pri krádeži či strate zariadenia. Aplikácia dokonca obsahuje pokročilý nástroj pre zálohovanie dát.

[app]com.lookout[/app]
 
 
360 Mobile Security
[embedvideo id=“G_6A5ArY4SE“ website=“youtube“]

Tento nástroj si zaslúži miesto v top aplikáciach vďaka 5 miliónovému počtu stiahnutí jedná sa o skutočného bezpečnostného asistenta vďaka plávajúcim oknám, dokonalej ochrane pred vírusmi alebo Vám umožní blokovať konkrétne hovory.

[app]com.qihoo.security[/app]
 
 
NQ Mobile Security & Antivirus
[embedvideo id=“sERFdQMIrQg“ website=“youtube“]

Skvelá bezpečnosť, anti-spam, správca aplikácií, nástroje pre optimalizáciu systému, zálohovanie a obnovenie dát a mnoho ďalšieho užitočného nájdete v tejto aplikácií.

[app]com.nqmobile.antivirus20[/app]
 
 
Mobile Security Antivirus

pic(007)

Skvelá aplikácia pre ochranu smartfónu po všetkých stránkach. Daňou za jej bezplatnosť je zobrazovaná in-app reklama a okrem štandardných vlastností, ktoré ponúka aj konkurencia aplikácia obsahuje nástroje pre šetrenie batérie alebo denne aktualizovanú databázu vírusov.

[app]com.wolfguard.freeversion[/app]
 
 
Anti-Virus
[embedvideo id=“EEXDgoyrlKE“ website=“youtube“]

Poslednou na zozname je aplikácia, ktorá je zároveň najdrahšia. Doživotná licencia na jej používanie stojí takmer 74 €, no k dispozícii je aj jej free verzia s obmedzenými funkciami. Pre základnú bezpečnosť však bohate stačí aj keď je konkurencia predsa len o niečo ďalej.

[app]com.androhelm.antivirus.free[/app]

zdroj: AA