Úvod Výrobcovia Alcatel Alcatel a ZTE predstavili zariadenia s Firefox OS

Alcatel a ZTE predstavili zariadenia s Firefox OS

0

O tom, že na MWC nie sú iba smartfóny a Tablety s Androidom sme sa mohli presvedčiť pri predstavení nových zariadení od Alcatelu a ZTE. Konkrétne ide o Alcatel Fire C, Fire E, Fire S, Fire 7, and ZTE Open C a Open II. Všetko sú to zariadenia najnižšej a strednej triedy s nie veľmi zaujímavými špecifikáciami, ale snáď s prijateľnou cenou.

Prvým smartfónom je Alcatel Fire S. Okrem iného ponúkne 4,5″ qHD (690 x 540p) IPS LCD displej, 1,2 GHz štvorjadrový procesor, LTE konektivitu, 8 MPix fotoaparát a NFC.

Alcatel Fire S

 

Alcatel Fire E ponúkne trochu horšie špecifikácie. Síce prichádza s rovnakým displejom, ale má iba dvojjardový 1,2 GHz procesor s 5 MPix fotoaparát.

gsmarena_002

Alcatel Fire C je zariadenie najnižšie triedy. Svojím 3,5″ HVGA (480 x 320) displejom veľmi neohromí a rovnako ako Fire E pod kapotou tiká 1,2 GHz procesor s dvomi jadrami. Fotiť budete môcť s VGA fotoaparátom.

Alcatel Fire C

 

Nakoniec je tu Alcatel Fire 7 tablet so 7″ qHD (960 x 540p) displejom, dvojjadrovým 1,2 GHz procesorom a dvojicou VGA fotoaparátov.

Alcatel Fire 7 tablet

Zariadenia s operačným systémom Firefox 1.3 od Mozilly priniesol aj čínsky výrobca ZTE. Konkrétne ide o ZTE Open C s 1,2 GHz procesorom Snapdragon 200, 512 MB pamäte RAM, 4″ WVGA displejom a 1 200 mAh batériou.

ZTE Open C

Nakoniec tu máme ZTE Open II s 256 MB pamäte RAM, 1,2 GHz dvojjadrovým procesorom, 1 150 mAh batériou a 2 Mpix fotoaparátom.

Ako sa vám páčia nové low-end zariadenia od ZTE a Alcatelu s operačným systémom Firefox 1.3? Kúpili by ste si niečo z toho?

Zdroj: GSMarena