Úvod Dohady Zaujímavé koncepty Galaxy S5 a HTC One+

Zaujímavé koncepty Galaxy S5 a HTC One+

13

Každú chvíľu očakávame predstavenie dvoch pravdepodobne najočakávanejších smartfónov prvej polovice tohto roka. Keďže dátum predstavenia sa nezadržateľne blíži, na internete sa objavujú nové a nové koncepty oboch zariadení. Ako budú vyzerať momentálne vie iba niekoľko šťastlivcov, ale prečo by sme my ostatní nemohli aspoň hádať?

 

HTC One+
Na začiatok nová vlajková loď HTC One+ (two, 2014, M8, čokoľvek…). Tento veľmi podarený dizajn navrhol Nikolai Prettner, ktorý študuje interaktívne média. Založený je na niekoľkých neoficiálnych správach, ktoré naznačujú, ako by zariadenie mohlo vyzerať. Skombinoval ho so svojou osobnou predstavou nového HTC a musíme uznať, že sa mu to veľmi podarilo.
htc-m8-concept-645x429Nikolai sa rozhodol zachovať pôvodné dizajnové črty, ktoré sú charakteristické pre HTC One a kvôli ktorým máme tento smartfón tak radi. Pravdepodobne, čo sa týka kvality spracovania najpodarenejšie zariadenie minulého roku, dostalo okrem iného displej, ktorý zaberá väčšiu časť prednej strany. Odstránil kapacitné tlačidlá a nahradil ich systémovými. Nezabudol samozrejme na úžasné stereo reproduktory. Na zadnej strane nechal miesto pre charakteristickú veľkú šošovku fotoaparátu a dve LED-diódy na prisvietenie počas fotografovania. Jemne naznačil aj skener odtlačkov prstov, ktorý je podobne ako na HTC One Max umiestnený na zadnej strane pod fotoaparátom.

NAJNIŽŠIA CENA HTC ONE:

Nerealistický je na tomto koncepte hlavne veľmi tenký rámik okolo bokov displeja, ktorý by bol pri používaní telefónu veľmi nepraktický. Inak je to ale veľmi zaujímavý návrh a zostáva iba dodať, že podobne bude vyzerať aj skutočný HTC One+.

 

Samsung Galaxy S5
Momentálne môžete na internete nájsť obrovské množstvo rôznych obrázkov novej vlajkovej lodi známeho juhokórejského výrobcu. Niektoré sa aspoň sčasti držia informácií, ktoré unikli z dielní Samsungu, iné sú čistá fantázia. Každopádne, tento koncept je zaujímavý a rozhodne stojí za to pozrieť na naň.
galaxy-s5-concept-645x457Render sčasti vychádza z dizajnového patentu Samsungu, sčasti sa autor inšpiroval už existujúcimi zariadeniami. To vidno hlavne na plastovom zadnom kryte s prešívaním, ktorý je charakteristickým poznávacím znakom phabletu Galaxy Note 3 a najnovších high-end tabletov.
Na prednej strane môžete vidieť veľký 5,25 palcový displej a pod ním hardvérové tlačidlo s dvojicou senzorových tlačidiel. Tie by ale v novej vlajkovej lodi mali chýbať. Aspoň to tvrdia niektoré „renomované“ zdroje. Autor konceptu sa pravdepodobne trochu inšpiroval starou S-trojkou, keďže prisvetľovaciu diódu a reproduktor umiestnil po stranách šošovky fotoaparátu.

galaxys5koncepty galaxys5koncepty2 galaxys5koncepty3

Tak trochu nesedí fakt, že rám je vyrobený z kovu, zatiaľ čo zadný kryt je plastový. Zdá sa totiž, že by to malo byť presne naopak. Každopádne, Samsung vyhlásil že Galaxy S5 príde s úplne novým sviežim dizajnom. Na nejakú imitáciu kože teda môžme pravdepodobne zabudnúť. Tiež hardvérové tlačidlá by už mali byť minulosťou.

NAJNIŽŠIA CENA GALAXY S4:

Ako sa tieto rendery páčia vám? Chceli by ste, aby nové vlajkové lode HTC a Samsungu vyzerali takto alebo si ich predstavujete inak?

Zdroj: androidauthority