Úvod Novinky Sony predstavil inteligentný náramok SmartBand

Sony predstavil inteligentný náramok SmartBand

11

Po smartfónoch Xperia Z1 a Xperia Z1 Compact spoločnosť Sony na CES 2014 vyrukovala s ďalším zariadením. Tentokrát ide o kúsok technológie, ktorý si môžete pripevniť na ruku.

Nie, nie sú to inteligentné hodinky, ale náramok SmartBand so zabudovaným jadrom.

SmartBand je prakticky iba plastový držiak pre spomínané jadro, ktoré je srdcom celého prístroja. Nájdete v ňom napríklad senzory pre fitness aktivity, notifikačnú LED diódu, vibračný motor a jedno hardvérové tlačidlo. Informácie o procesore alebo batérii v SmartBand náramku zatiaľ nie sú, no mal by vám vydržať dlho. Keďže je odolný voči vode, môžete si ho zobrať aj do sprchy.

Je jasné, že SmartBand nebude fungovať bez vášho telefónu. Funkcionalita náramku je dosť obmedzená. Dá vám ale vedieť, že vám prišla správa, bude počítať kroky či spálené kalórie, ozve sa keď vám niekto zavolá na mobil. Prichádzajúci hovor potom môžete odmietnuť jednoduchým stlačením tlačidla. Podobne ovládate aj hudbu.

Ako sa tento produkt bude predávať na trhu je momentálne to, čo nás všetkých zaujíma. Zatiaľ bola oznámená iba cena pre Európu, a tá sa má pohybovať okolo 135 dolárov (teda približne sto eur).

Čo si o tom myslíte vy? Kúpili by ste si náramok, alebo rovno inteligentné hodinky, ktoré ponúknu väčšie množstvo funkcií a nestoja oveľa viac? Prípadne nie ste fanúšikovia tohto druhu technológií a zápästie si aspoň nateraz necháte voľné?

[fve]http://www.youtube.com/watch?v=3CMiSK7ENlA[/fve]

Zdroj: Pocketnow