Úvod Dohady Sony blokuje benchmarkové aplikácie na prototypoch svojich smartfónov

Sony blokuje benchmarkové aplikácie na prototypoch svojich smartfónov

1

Sony sa snaží zastaviť príval informácií o ich chystaných smartfónoch (hlavne Xperii Z2). Minulý rok pri predstavovaní Z1 sme prakticky všetko o tomto smartfóne vedeli už niekoľko dní až týždňov dopredu. Sony sa preto rozhodla urobiť rázny krok. Miesto sústredenia sa na ľudí zapletených v príprave novej vlajkovej lode pripravili elegantné softvérové riešenie.

Koniec uniknutým informáciám?

Množstvo informácií o chystaných zariadeniach sa na svetlo sveta dostane vďaka aplikáciám. Hlavne hardvérové špecifikácie tak môžu uniknúť oveľa skôr, ako je žiaduce. Aký je teda problém zakázať ich? Na titulnom obrázku je screen obrazovky so šťavnatou správou. Pri pokuse stiahnuť populárnu aplikáciu AnTuTu sa pravdepodobne zobrazila nejakému pracovníkovi, alebo ju možno uverejnilo samotné vedenie firmy. Ak to teda nie sú nejaké photoshopové čachry-machry.

NAJNIŽŠIA CENA SONY XPERIA Z1:

Každopádne, je to veľmi zaujímavý a účinný spôsob, ako aspoň čiastočne zamedziť šírenie informácií o super tajných špecifikáciách prototypov z dielne Sony. Príklad od Sony si možno vezmú aj ďalšie firmy a o chvíľu už bude na internete oveľa menej neoficiálnych správ o chystaných smartfónoch.

Zdroj: Pocketnow