Úvod Konkurencia Skype účet na Twitteri hacknutý, dočasný majiteľ upozorňoval na obchodovanie s dátami...

Skype účet na Twitteri hacknutý, dočasný majiteľ upozorňoval na obchodovanie s dátami užívateľov

8

Softvérový gigant Microsoft nevykročil do nového roka zrovna najideálnejšie. Internetom totiž koluje čerstvá novinka o dočasnom odcudzení účtu – na sociálnej sieti Twitter – jednej z jeho služieb skupinkou hackerov. O kuriozitke informoval web The Verge.

Nepoužívajte Microsoft e-maily (hotmail, outlook), monitorujú Vaše účty a predávajú dáta vláde. Viac detailov už čoskoro #SEA“ takto znejú slová v neoficiálnom twíte Skype (obrázok nižšie), publikovaného prostredníctvom hackera, resp. skupinou hackerov, 1. januára. Skratka SEA, nachádzajúca sa v texte na konci twítu, je totiž považovaná za iniciály názvu pomerne známej hackerskej skupiny Syrian Electronic Army.

skype-twitter-hack

Twít bol zdieľaný (resp. retwítnutý) cez 7.500x inými užívateľmi, dokiaľ ho stihol skutočný manažér oficiálneho Skype-účtu vymazať. Podľa informácií na webe theverge.com mal byť proti-microsofťácky orientovaný text prístupný na sociálnej sieti približne dve hodiny. Vyjadrenie nadnárodnej korporácie Microsoft – k danej situácii – by sme mohli očakávať už v priebehu následujúcich dní.

Zdroj: theverge.com
Foto: theverge.com, play.google.com