Úvod Novinky Samsung plánuje v roku 2014 priniesť ešte viac veľkých smartfónov a viac...

Samsung plánuje v roku 2014 priniesť ešte viac veľkých smartfónov a viac veľkých tabletov

7

V konferenčnom hovore s analytikmi, prezradil kórejský výrobca Samsung Electronics, že má v pláne počas tohto roka predstaviť hneď niekoľko smartfónov s väčšou uhlopriečkou displeja či netradične veľké tablety s vysokým rozlíšením v úplne novej kategórii. Informoval web ZDNet Korea.

Podľa slov výkonného riaditeľa Hyunjoon Kima, Samsung chce vytvoriť novú tablet-kategóriu s veľkými displejmi, do ktorej spadajú aj nedávno predstavení obri Galaxy TabPro 12.2 a Galaxy NotePro 12.2, určení predovšetkým pre biznis-zákazníkov. Výkonný riaditeľ taktiež naznačil možný príchod ďalších zariadení, ktoré by mali byť podobné tabletom v modelovej rade Galaxy Tab, avšak s viacerými modifikáciami pre naplnenie špeciálnych požiadaviek zákazníka. Dobrým, aj keď nie zrovna najideálnejším príkladom sú minuloročné kúsky pre trh so smartfónmi, ako napríklad Galaxy S4 Zoom, Galaxy S4 Active alebo Galaxy S4 Mini – čiže viaceré variácie základného modelu vlajkovej lode Samsung Galaxy S4.

Viac phabletov

V roku 2014 sa však pravdepodobne dočkáme aj nových tzv. „phabletov“ s veľkosťou displeja od 5 do 6 palcov, čomu naznačujú i dostupné informácie o pláne kórejskej spoločnosti. „Samsung Electronics sa etabloval ako líder na trhu so smartfónmi s veľkými displejmi, počnúc s Galaxy Note v roku 2011.uviedol Hyunjoon Kim v konferenčnom hovore, kde sa oznamovali obchodné výsledky za posledný kvartál predchádzajúceho roka. Poznamenal, že plánujú poskytovať rozdielne displeje a vylepšovať inteligentné pero S Pen s populárnou softvérovou „multi-window“ funkciou pre upevnenie pozície spoločnosti Samsung na spotrebiteľskom trhu.

Zdroj: zdnet.co.kr 1, zdnet.co.kr 2, bgr.com
Foto: flickr.com