Úvod Novinky Samsung predstaví nové zariadenia s OS Tizen 23. februára v Barcelone

Samsung predstaví nové zariadenia s OS Tizen 23. februára v Barcelone

1

Juhokórejsky gigant Samsung začal rozposielať popredným svetovým médiám pozvánky na menšie podujatie, kde podľa dostupných informácií hodlá odhaliť dlho-očakávané novinky s operačným systémom Tizen. Všetko by sa tak malo odohrať ešte pred oficiálnym odštartovaním obrovského podujatia Mobile World Congress 2014 – 23. februára.

Podujatie, organizované Samsungom a členmi asociácie Tizen, má byť zamerané čisto na platformu Tizen. Časť pozvánky tvorí tento preložený text „Počas tohto podujatia na pozvánky získate exkluzívnu možnosť nazrieť na nové Tizen zariadenia ako aj príležitosť dozvedieť sa niečo o dôležitých míľnikoch, ktoré projekt Tizen dosiahol od posledného podujatia, realizovaného minulý rok.“

Operačný systém Tizen (open-source) predstavuje výsledok spolupráce dvoch popredných spoločností – Samsungu a Intelu. Ide o akúsi alternatívu, založenú na báze Linuxu, za súčasné trendy na spotrebiteľskom trhu, ako napríklad Android, Windows Phone či iOS. Prvý smartfón s OS Tizen mal prísť ešte v priebehu minulého roka, nakoniec sa ale žiadne predstavenie nekonalo. Po dlhom odkladaní a niekoľkých uniknutých fotografiách to však konečne vyzerá celkom nádejne; 23. februára v Barcelone tak podľa všetkého uzrie svetlo sveta pravdepodobne nie len jedno, ale hneď viacero nových Tizen zariadení.

Zdroj: sammobile.com
Foto: tizen.org