Úvod Novinky Samsung GamePad: Dostupnosť na slovenskom trhu už tento mesiac, odporúčaná cena 79.90...

Samsung GamePad: Dostupnosť na slovenskom trhu už tento mesiac, odporúčaná cena 79.90 €

0

Do našich obchodov prichádza novinka od kórejského giganta Samsung – GamePad. Ide o špecializované herné zariadenie, ktoré ponúkne oveľa väčší komfort ako klasické ovládanie prostredníctvom dotykového displeja. Stačí ho len bezdrôtovo prepojiť s Android smartfónom radu GALAXY a nadobudnete tak veľmi kompaktnú hernú konzolu. Praktickú ukážku poskytne video nižšie.

Spoločnosť Samsung Electronics Co., Ltd., popredná svetová spoločnosť v oblasti mobilných technológií a digitálnych riešení, predstavila v reakcii na rýchlo sa rozvíjajúci globálny trh s mobilnými hrami zariadenie GamePad a aplikáciu Mobile Console. Ich cieľom je obohatiť herný zážitok na prístrojoch obľúbeného radu GALAXY.

Samsung_GamePad_06Zariadenie GamePad obsahuje tzv. oceľový rám pre dočasné vloženie mobilného zariadenia s veľkosťou uhlopriečky displeja od 4 do 6.3-palca. Bezdrôtové prepojenie medzi zariadeniami sa realizuje cez Bluetooth. Pri smartfónoch s operačným systémom Android vo verzii 4.3+ je navyše možné použiť aj technológiu NFC. „Spárovanie prebieha cez Bluetooth a u zariadení s operačným systémom Android 4.3 (napr. GALAXY Note 3, S4, Note II a S III) je umožnené aj jednoduchšie prepojenie GamePadu pomocou technológie NFC. Cez HDMI kábel alebo funkciu AllShare Screen Mirroring môžu používatelia pripojiť zariadenie tiež k televízoru a vychutnať si zážitok z hry naozaj vo veľkom.

Uvedenie herného zariadenia GamePad na slovenský trh je podľa informácií v tlačovej správe plánované na mesiac január 2014, s odporúčanou maloobchodnou cenovkou 79.90 euro.

 

Špeciálna aplikácia Mobile Console

Samsung GamePad prichádza zároveň aj so špeciálnou Android aplikáciou – Mobile Console. Tá bude hráčom ponúkať optimalizované hry pre herné ovládače. „Stlačením tlačidla „Play“ je možné ľahko spustiť aplikáciu Mobile Console, čo je nová integrovaná aplikácia spoločnosti Samsung pre hry. Aktivuje sa v spojení s GamePadom a umožňuje vyhľadávať a nakupovať hry, ktoré využívajú gamepady.

[fve]http://youtu.be/MHc8-1YNwg4[/fve]

 

Špecifikácie – Samsung GamePad

  • Kompatibilita: Operačný systém Android vo verzii 4.1+, plná kompatibilita pri verzii 4.3+
  • Konektivita: Bluetooth 3.0, NFC (Android 4.3+)
  • Ovládacie klávesy: D-Pad (8-smerový), 2 analógové joysticky, 4 akčné tlačidlá a 2 tlačidlá spúšte, tlačidlo pre výber a tlačidlo Štart, tlačidlo PLAY (zariadenie Samsung s OS Android 4.3+)
  • Rozmer a váha: 137,78 x 86,47 x 31,80 mm, 195 g
  • Batéria: 160mA
  • Farba: Čierna

 

Fotografie

Samsung_GamePad_01

Samsung_GamePad_04

Samsung_GamePad_05

Zdroj: TS
Foto: TS