Úvod Smartphony Dohady DOHADY: Samsung Galaxy S5 predstavia na MWC vo februári, chýbať by nemal...

DOHADY: Samsung Galaxy S5 predstavia na MWC vo februári, chýbať by nemal ani nový TouchWiz

0

S nezadržateľne blížiacim sa dátumom očakávaného podujatia MWC 2014 (24. až 27. februára), kde uzrie svetlo sveta veľké množstvo novej spotrebnej elektroniky, sa priamo úmerne zvyšuje aj frekvencia publikovania uniknutých obrázkov či technických špecifikácií. Výnimkou teda nie je ani – údajne už plne pripravená na predstavenie – vlajková ľod kórejského giganta Samsung.

Galaxy S5 sa podľa dostupných, zatiaľ však neoficiálnych informácií ukáže v plnej paráde už o niekoľko týždňov na Mobile World Congress 2014 v Barcelone. Stať by sa tak malo ešte pred zahájením podujatia – 23. februára o 18:00 (o aké časové pásmo ide, nevieme). Túto informáciu posunul Eldar Murtazin na sociálnej sieti Twitter. Ide o chlapíka, ktorý nezverejnil podobné info prvý krát. Z času na čas totiž twítne podobné zaujímavosti ohľadne očakávaných zariadení od Samsungu, a občas mu to aj celkom výjde. Ako skvelý príklad môžeme uviesť minuloročne predstavenie súčasnej vlajkovej lode Galaxy S4.

V Murtazinovom twíte sa však spomína aj nový TouchWizPredstavenie Samsung Galaxy S5 – 18:00. Barcelona. 23 február. Cena rovnaká. Predaj – koniec apríla. Špecifikácie – poznáte :) nový touchwiz ;)„, čiže špeciálne modifikované užívateľské prostredie (tzv. UI) v operačnom systéme Android pre Samsung smartfóny a tablety. Táto časť nám perfektne pasuje do záhadnej skladačky, o ktorej sme písali včera, kde užívateľ @evleaks zverejnil niekoľko fotografií neznámeho užívateľského prostredia. Domnievame sa, že ide s veľkou pravdepodobnosťou práve o nový TouchWiz. Aj keď opäť išlo o neoficiálne fotky, celkový dizajn údajne nového Samsung UI dizajnovo nadväzuje na prostredie v nedávno predstavených tabletoch kórejského výrobcu.

Odštartovanie predaja zatiaľ nepredstaveného Samsung Galaxy S5 je očakávané na konci apríla. Cena by pritom mala byť nezmenená v porovnaní s cenou, za ktorú sa začal predávať Galaxy S4 ešte minulý rok. Nezabúdajme však, že stále ide len o nepotvrdené informácie.

Zdroj: Eldar Murtazin, sammobile.com
[titulné] Foto konceptu: Google+