Úvod Novinky Ovládanie papierového lietadla smartfónom iba za 50 dolárov

Ovládanie papierového lietadla smartfónom iba za 50 dolárov

3

Páčia sa Vám rôzne technologické hračky ale nechce sa Vám do nich zrovna investovať stovky eur? Populárna crowdfunding platforma Kickstarter ponúka zaujímavé riešenie a zároveň Vás vráti do detských čias.

Určite ste už v spomínanom detstve alebo v školských dobách stavali klasické papierové lietadielka a hádzali ich napríklad z okna alebo po izbe. Vďaka moderným mobilným technológiam  ich teraz môžete doslova ovládať a to prostredníctvom svojho smartfónu a drobného prídavného zariadenia.

Autori projektu sa uchádzali o „finančnú“ priazeň verejnosti a veľmi úspešne. Cieľ totižto prekonali niekoľko násobne a z pôvodného plánu vyzbierať sumu 50 000 dolárov sa toto číslo zastavilo na neuveriteľných 1 232 612 dolároch.

Samotné zariadenie nesie názov PowerUp 3.0 a skladá sa z motorčeka s vrtuľou, drobného BLE čipu o veľkosti mince a batérie, ktorá je schopná udržať papierové lietadlo vo vzduchu 10 minút. Batériu nabijete klasicky cez microUSB a konektivitu so smartfónom zabezpečuje technológia Bluetooth s dosahom až 55 metrov.

Špeciálna aplikácia podporuje ako iOS tak platformu Android od verzie 4.3 a let korigujete polohovaním smartfónu alebo tabletu, na ktorom sa zobrazujú aj údaje o kapacite batérie dolete a podobne.

Počas kampane ste mohli zariadenie získať už za 30 dolárov v rámci dobrovoľného príspevku, no momentálne je ho možné si pred objednať za 49,99 dolárov s termínom doručenia v júni tohto roku.

Nápad si naozaj zaslúži uznanie a majiteľom ako aj ich ratolestiam určite prinesie množstvo zábavy. Pre viac detailných informácií navštívte web projektu alebo kampane.

[embedvideo id=“q9bpp7zmM_A“ website=“youtube“]

Vedeli by ste si takúto hračku predstaviť vo svojich rukách?

zdroj: AA