Úvod Novinky Obor zrušil hranicu medzi smartfónmi a tabletmi

Obor zrušil hranicu medzi smartfónmi a tabletmi

4

Aká je hranica medzi tabletmi a smartfónmi? A existuje vôbec nejaká? Túto otázku sme si začali klásť už pri predstavení prvého zariadenia z legendárnej línie Note od firmy Samsung. So svojím 5,3 palcovým displejom mal Galaxy Note k vtedajším tabletom ešte ďaleko, no dnes už sme svedkami extrémnej situácie.

CES 2014 nám priniesla množstvo technologických noviniek a nových modelov high-end zariadení od popredných výrobcov mobilných zariadení ako Sony Xperia Z1 Compact alebo Samsung Galaxy Note 12.2 Pro. To čo však predstavila spoločnosť Hisense je prinajmenšom zmätočné.

Telefón? Tablet? A aký je v tom vlastne rozdiel? Veď telefonovať môžete aj zo sedem palcového Asus Fonepad-u. Ale nový Hisense X1 je prezentovaný v prvom rade ako obrovský phablet. So svojou 6,8 palcovou obrazovkou nemôže byť reč o kompaktnom zariadení, aké sa mi pri slove telefón vybaví.

Čo sa týka špecifikácií, tie sú veľmi zaujímavé:

  • Čipset: Snapdragon 800
  • Fotoaparát: 13 MPix
  • Displej: Full HD (1920 x 1080)
  • Batéria: 3 900 mAh
  • OS: Android 4.4 KitKat (s nadstavbou od výrobcu)

Hisense X1 nemá podporu LTE sietí, ale koncom jari keď pôjde na trh, by už mala byť k dispozícii verzia s označením X3, ktorá touto možnosťou disponovať bude. Aby tento obrovský tabletfón zaujal, výrobca bude musieť ponúknuť vážne zaujímavú cenu. Tá zatiaľ nie je známa, ale snáď sa ju čoskoro dozvieme.

Kúpili by ste si takýto obrovský hybrid medzi smartfónom a tabletom, alebo dávate prednosť kompaktnejším zariadeniam? Nebola by lepšia kombinácia: Nokia 3310 + Nexus 7?

Zdroj: PocketNow
Foto: Engadget