Úvod Novinky Nové elegantné inteligentné hodinky Pebble Steel

Nové elegantné inteligentné hodinky Pebble Steel

0

Tento rok sa to na CES doslova hemží rôznymi technológiami, ktoré si môžete pripevniť na telo. Svojou troškou prispel aj Pebble.

Táto firma je známa hlavne vďaka inteligentným hodinkám Pebble Smartwatch. Od ich predstavenia však už pretieklo trochu vody a je čas na upgrade. Po oznámení obchodu s Pebble aplikáciami prichádza nový model Pebble Steel.

Nové Pebble Steel sú vyrobené, ako inak, z kovu. Okrem elegantnejšieho dizajnu disponujú aj novou notifikačnou diódou, ktorú v starom modeli nenájdete a množstvo pamäte RAM sa zdvojnásobilo. Výrobca tak trochu uvoľňuje ruky vývojárom, ktorí môžu vytvárať náročnejšie aplikácie. Ďalším výrazným zlepšením je použitie Corning Gorilla Glass.

Väčšina zmien sa však udiala niekde úplne inde. Dizajnéri sa vrátili ku koreňom a položili si otázku: Na čo slúžia hodinky? Okrem merania času ich dnes mnoho ľudí používa ako štýlový doplnok. A povedzme si rovno, plast veľmi štýlový nie je.

Hneď prvou zmenou je teda kovové šasí. Celé zariadenie tak pôsobí veľmi príjemne. Zmenšili sa okraje displeja, tlačidlá na hranách sú tiež vyrobené z kovu. Ku hodinkám dostanete krásny kožený, alebo hliníkový náramok. Môžete si tiež vybrať medzi svetlou a tmavou verziou.

Pebble Steel pripojíte k vášmu smartfónu pomocou bluetooth. Po pripojení budete na zápästie dostávať informácie o prichádzajúcich e-mailoch, správach a rôznych iných notifikáciách. Ani tento model nie je vybavený mikrofónom či reproduktorom, alebo dokonca kamerou. To však podľa výrobcu hodinky ani nepotrebujú (a ja súhlasím). Pre tých ktorí nevedia, Pebble Smartwatch nedisponujú dotykovým displejom. Ovládate ich pomocou tlačidiel na hranách. Na jedno nabitie by vám mali vydržať niekoľko týždňov. Cena pre USA je 250 dolárov, analogickú cenovku by sme mali očakávať aj u nás.

Páčia sa vám nové Pebble Steel? Kúpili by ste si ich, alebo ste skôr fanúšikmi klasických hodiniek? Myslíte si, že cena 250 dolárov/eur je primeraná?

Zdroj: PocketNow