Úvod Dohady Nasledovník HTC One možno iba s 1080p displejom

Nasledovník HTC One možno iba s 1080p displejom

10

Nová vlajková loď firmy HTC pre rok 2014 s kódovým označením M8 bude predstavená každú chvíľu, stále však okolo nej lieta až nezvyčajne veľa otáznikov. Minuloročný model sa mohol pýšiť 4,7 palcovou full HD (1920 x 1080) dotykovou obrazovkou. Tento rok hneď niekoľko firiem oznámilo QHD displeje s rozlíšením 2560 x 1440 pixelov. Očakávali sme, že sa medzi ne HTC ako popredný výrobca smartfónov pridá.

Táto firma sa však rozhodla ísť inou cestou. Aspoň to naznačuje oficiálna tapeta, ktorá dnes unikla. Jej rozmery sú 2160 x 1920 pixelov (druhý rozmer naznačuje full HD). Veľa ľudí považuje displeje s QHD rozlíšením na päťpalcových smartfónoch za zbytočnosť. Žeby v HTC vypočuli ich sťažnosti? Full HD displej rozhodne spotrebuje oveľa menej batérie a navyše vyzerá neuveriteľne dobre. Na druhej strane, HTC tak bude v týchto pretekoch za ostatnými zaostávať a to by sa firme mohlo vypomstiť.

Každopádne, ja osobne preferujem trochu nižšie rozlíšenie a lepšiu výdrž batérie. Navyše, málokedy narazíte na QHD film či video a tiež väčšina stránok na webe je optimalizovaná iba na full HD.

Čo si myslíte vy? Privítali by ste radšej nový HTC One s full HD obrazovkou a lepšou výdržou, alebo chcete QHD rozlíšenie?

Zdroj: Pocketnow