Úvod Dohady Motorola chystá 50 dolárový smartfón

Motorola chystá 50 dolárový smartfón

3

Google relatívne nedávno odkúpil mobilnú divíziu Motoroly a od vtedy sa vo firme dejú veľké veci. Na trh sa dostali dva veľmi zaujímavé smartfóny. Zatiaľ čo momentálna vlajková loď Moto X (s nevlajkovými špecifikáciami) urobila dieru do sveta niektorými zaujímavými funkciami, takmer čistým Androidom a možnosťou farebne si prispôsobiť zariadenie, Moto G láka skvelým pomerom ceny a výkonu (po prepočte okolo 135 eur).

Šéf Motoroly Dennis Woodside však už niekoľkokrát povedal, že cieľovou skupinou spoločnosti nebudú Spojené štáty či Európa, ale technicky menej vyspelá časť sveta. Tam je aj 135 eur veľmi veľa peňazí a preto treba vyrobiť oveľa lacnejší smartfón. Neoficiálne sa hovorí o päťdesiat dolárovom zariadení. Samozrejme, že tomu bude odpovedať aj veľkosť displeja, výpočtová kapacita procesora a kvalita vyhotovenia, ale výsledok by mohol byť napriek tomu veľmi zaujímavý.

„Nová“ Googlovská Motorola skutočne cieli hlavne na nižšie triedy, ktoré sú v poslednej dobe veľmi zanedbané, keďže väčšina peňazí ide do vývoja čo najlepších, nie čo najlacnejších smartfónov. To je pochopiteľné, veď práve vlajkové lode zarábajú najviac peňazí. Napriek tomu sa Google rozhodol pomocou Motoroly poskytnúť tieto „zariadenia 21. storočia“ aj chudobnejším ľuďom.

Prijali by ste aj Vy takýto superlacný telefón od Motoroly?

Zdroj: AndroidAuthority