Úvod Výrobcovia HTC HTC One X ani One X+ nedostanú aktualizáciu, na vine je Nvidia,...

HTC One X ani One X+ nedostanú aktualizáciu, na vine je Nvidia, nie HTC

11

O tom, že HTC One X, ani One X+ nedostanú aktualizáciu na Android 4.3 Jelly Bean alebo 4.4 KitKat už možno viete. Neprekvapilo to len Vás, ale aj nás, pričom mnohí z Vás to dali pocítiť aj v diskusiách pod článkami.

Väčšina z negatívnych komentárov bola pritom namierená práve proti taiwanskému výrobcovi. HTC One X a One X+ sú totiž dosť výkonné na to, aby zvládli KitKat, ktorý zvládnu aj low-end zariadenia.´

HTC One X môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

Nie je však všetko tak, ako sa na prvý pohľad môže zdať. Na vine totiž nie je HTC, ale samotná Nvidia, ktorá vyrobila čipset, ktorý poháňa One X aj One X+.

tweet

Za nemožnosťou aktualizácie vlajkových lodí HTC z roku 2012 teda môže Nvidia a jej neschopnosť dodať softvérový balíček pre ich čipsety. Nexus 7 (2012), ktorý taktiež využíva čipset Tegra 3 však využíva o niečo iný model, pre ktorý tieto súbory existujú a tak s aktualizáciou nebol problém.

Nvidia je známa tým, že ukončuje podporu svojich čipsetov skôr, než by bolo ideálne. Len rok po tom, ako predstavili čipset Tegra 2 ho prestali podporovať, čo znamenalo, že žiadne zariadenie s Tegra 2 nedostalo aktualizáciu na Android 4.0 Ice Cream Sandwich. História sa bohužiaľ opakuje, tentokrát s Tegra 3.

Ak sa chcete na niekoho hnevať, hnevajte sa na Nvidiu.

Zdroj: Twitter via AndroidBeat