Úvod Dolu Google vypíše zoznam poskytovateľov internetu, u ktorých sekajú videá na YouTube

Google vypíše zoznam poskytovateľov internetu, u ktorých sekajú videá na YouTube

13

Na to, aby ste tvrdili, že YouTube je zodpovedný za ohromný kus presurfovaných dát na internete nemusíte mať skončenú žiadnu vysokú školu. Koniec koncov, populárna služba Google sa stala obľúbenou aj na Slovensku už poriadne dávno a dnes by si bez nej nevedel fungovanie predstaviť nejeden z nás.

Jeho fungovanie však záleží na jednom veľkom faktore a tým je samozrejme Váš ISP, resp. poskytovateľ internetového pripojenia. Pokiaľ do Vášho zariadenia dokáže dodať kvalitný a stabilný signál, s YouTube nebudete mať žiaden problém. Pokiaľ to ale nedokáže, z YouTube sa stane nepoužiteľná služba.

Google sa rozhodol, že váhu zodpovednosti zo svojich pliec zhodí práve na poskytovateľov, keďže veľakrát sa stalo, že z pomalého načítavania videí ľudia krivo obvinili servery Google, pričom na chybe boli poskytovatelia pripojenia. Google tak už čoskoro zverejní zoznam poskytovateľov, ktorí sú pre pozeranie YouTube videí tí najhorší.

To či sa v zozname budú nachádzať aj slovenskí, resp. českí poskytovatelia zatiaľ zisťujeme. Najlepšie hodnotenie pritom môže byť „HD verified“ čo znamená, že 9 z 10 krát sa Vám video načíta v HD rozlíšení.

Aké skúsenosti s načítavaním YouTube videí máte Vy a od koho máte internetové pripojenie?

Zdroj: TheVerge