Úvod Novinky Autor knihy „Steve Jobs“ o Google: Ukázali svoju silne integrovanú stratégiu na...

Autor knihy „Steve Jobs“ o Google: Ukázali svoju silne integrovanú stratégiu na prepojenie našich zariadení

1

Autor jednej z najlepšie predávaných autobiografií, pod názvom „Steve Jobs„, prezradil v rozhovore pre CNBC, že koruna najväčšieho inovátora v súčasnosti už nepatrí Apple ale Google. Reagoval tak aj na margo nedávnej akvizície internetového giganta. Ten nabral pod svoje krídla spoločnosť, ktorá stojí za moderným termostatom či inteligentným detektorom dymu.

Podľa Waltera IsaacsonaGoogle obrovské plány do budúcnosti, prostredníctvom ktorých hodlá prepojiť všetky naše technologické produkty „Google-Nest názorne prezradilo, akú neskutočne silne integrovanú stratégiu Google má na prepojenie všetkých naších zariadení, našich životov, od nášho auta, k nášmu navigačnému systému, až po spôsob, ako sa naše garážové dvere otvoria.

 

Spomínaný termostat od NEST je možné ovládať cez špecializovanú aplikáciu v Google Play. Samozrejme – kompletne bezdrôtovo vďaka Android zariadeniu, kde sa spomínaná aplikácia nainštaluje.

Video – termostat Nest v akcii

[fve]http://youtu.be/L8TkhHgkBsg[/fve]

 

CEO spoločnosti NEST, Tony Fadell, kedysi dokonca pracoval pre Apple v tíme, ktorý vytvoril populárny prehrávač iPod. „Bol veľmi hlboko v kultúre Apple … kedy bolo Apple tak inovatívne.“ povedal autor autobiografickej knihy s obsahom o životnom príbehu veľkého vizionára a technologického mága Steva Jobsa.

Jablko zamierilo na čínsky trh

Americký gigant Apple odštartuje tento piatok, v spolupráci s miestnym mobilným operátorom, predaj iPhone čínskym zákazníkom. Podľa CEO Tima Cooka ide o významný moment. „Dohoda na predaj iPhone v obrovskej sieti China Mobile je dôležitý miľník“ uviedol T. Cook v rozhovore pre CNBC. Čínsky operátor údajne disponuje skutočne impozantným množstvom zákazníkov, ktorí využívajú jeho služby. Toto množstvo sa má totiž pohybovať až na 760 miliónoch.

Zdroj: cnbc.com 1, cnbc.com 2
Foto: 4dmarketinggroup.com
Video: youtube.com