Úvod Dohady Google je údajne nespokojný s nadstavbou Samsungu. Príde zmena?

Google je údajne nespokojný s nadstavbou Samsungu. Príde zmena?

1

Pred pár týždňami predstavil Samsung niekoľko nových Android tabletov – vrátane nového užívateľského prostredia (resp. nadstavby) s názvom Magazine UX (foto vyššie), ktorý na prvý pohľad pripomína dizajn dlaždíc z konkurenčného operačného systému Windows Phone a má niečo-to aj z populárnej aplikácie Flipboard.

Krok, ktorým sa vydal juhokórejský výrobca spotrebnej elektroniky, však údajne príliš nesedí Google a jeho vízii s Androidom. Za zatvorenými dverami sa tak mal manažment oboch spoločnosti stretnúť – ešte na podujatí CES 2014 v Las Vegas – a prediskutovať, čo bude ďalej. Informoval technologický web recode.net s odvolaním sa na viacero neznámych zdrojov.

Google podľa neoficiálnych informácií žiadal, aby Samsung zmenil pri budúcich zariadeniach súčasnú taktiku – modifikoval spomínané prostredie Magazine UX a začal dávať viac do pozornosti Google aplikácie na konzumáciu obsahu, komunikáciu či organizáciu, namiesto svojich alternatív. Samsung smartfóny a tablety obsahujú obrovské množstvo pred-inštalovaných aplikácií priamo od výrobcu; väčšina z nich totižto predstavuje veľmi podobné klony napr. Google Play Store, Google Play Movies alebo Google Play Music.

Mobilne zariadenia so značkou Samsung majú veľkú zásluhu na popularite operačného systému Android; predovšetkým vďaka výbornému záujmu zo strany spotrebiteľov. Svoju prácu nepochybne odviedla aj prepracovaná marketingová stratégia a súdne ťahanice s kalifornským Apple.

Google i Samsung nepotvrdené informácie zatiaľ priamo nekomentovali. Samsung pre web recode.net uviedol následovné „Pre zachovanie nášho napredovania v poskytovaní svelých užívateľských skúseností a v prinášaní väčších hodnôt do životov ľudí, Samsung bude pokračovať v identifikovaní a poskytovaní odlišných a inovačných služieb a obsahových ponúk v našich mobilných zariadeniach.

Obe spoločnosti pristúpili pred nedávnom na spoločnú, dlhodobú patentovú dohodu. Po tomto kroku tak bude zdieľanie patentového portfólia pre Samsung a Google o niečo jednoduchšie. Dohoda má zahŕňať existujúce patenty aj patenty, ktoré ešte len nadobudnú do vlastníctva.

Zdroj: recode.net via sammobile.com