Úvod Neprehliadnite vlavo Samsung Galaxy S5 príde bez skenera dúhovky ale so snímačom odtlačkov prstov

Samsung Galaxy S5 príde bez skenera dúhovky ale so snímačom odtlačkov prstov

14

Ohľadom novej očakávanej vlajkovej lodi Samsungu sa už nejakú dobu objavujú na verejnosti rôzne špekulácie, pričom tie najnovšie pochádzajú z uznávaného kórejského média Korea Herald.

Konkrétne, nový smartfón Samsung Galaxy S5 príde na trh podľa najnovších informácií bez skenera očnej dúhovky, aj keď samotný Samsung podľa zdrojov plánoval jeho implementáciu.

Dôvodom má byť neúmerné navýšenie nákladov na výrobu ako aj zmena konštrukčného dizajnu, pretože skener by vyžadoval zložitejšiu a drahšiu špeciálnu kameru schopnú snímať tento biometrický údaj.

gsmarena_001

Tento fakt potvrdzujú aj kórejské spoločnosti zaoberajúce sa technológiami snímania biometrických údajov. Tie totižto popreli, že by pre Samsung dodávali alebo vyrábali nejaký podobný komponent.

Na druhú stranu, Galaxy S5 príde takmer s istotou so snímačom odtlačkov prstov, ktorý ale môže byť zakomponovaný priamo do displeja, čo by bolo naozaj pokrokové a vývoj takéhoto riešenia nepriamo potvrdil aj samotný Samsung.

Fingerprint Cards AB, švédska spoločnosť vyvíjajúca biometrické technológie na tejto báze nedávno uviedla, že spolupracuje s niekoľkými lídrami v oblasti mobilných technológií vrátane tých z Južnej Kórei, čo by mohlo taktiež nasvedčovať o použití takejto technológie snímania odtlačkov prstov.

Aj napriek slušnej základni zdrojov sa však stále jedná o dohady a aká bude Galaxy S5 naozaj sa so železnou istotou dozvieme až na jej predstavení niekedy za pár týždňov, respektíve mesiacov.

zdroj: AA