Úvod Neprehliadnite vlavo Inteligentné hodinky Galaxy Gear už spolupracujú aj s Nexus 5 a Nexus...

Inteligentné hodinky Galaxy Gear už spolupracujú aj s Nexus 5 a Nexus 7

0

Hodinky Galaxy Gear boli predstavené v septembri spolu s Galaxy Note 3, ako jediným kompatibilným zariadením. Musíme uznať, že zo začiatku mali svoje detské choroby, z tých sa už však celkom dobre vyliečili a to hlavne vďaka úsiliu vývojárov softvéru ktorí dokázali optimalizovať využívanie batérie a predĺžiť tak výdrž na celé dva dni a okrem iného urobili poriadok aj v notifikáciách. Dokonca aj cena je dnes už oveľa prijateľnejšia.

Galaxy Gear sú momentálne jednoznačne najvybavenejšie inteligentné hodinky. Okrem iného umožnia svojmu majiteľovi fotiť, telefonovať, ovládať hudbu a množstvo ďalších viac-menej užitočných vecí. A to všetko priamo zo zápästia. Najväčším problémom však bola neochota párovať sa s iným zariadením ako Samsungom s Androidom 4.3.

Táto (ne)kompatibilita sa samozrejme prejavila aj na predajných číslach. Prvá generácia Galaxy Gear dieru do sveta rozhodne neurobila. Vďaka snahe pcelli-ho, člena XDA je dnes možné donútiť Galaxy Gear komunikovať aj s obľúbeným smartfónom Nexus 5, alebo tabletom Nexus 7. Je to síce trochu zložité, celý proces pripájania zahŕňa okrem iného aj navrátenie Galaxy Gear do továrenských nastavení a musíte do Nexusu manuálne nainštalovať niekoľko súborov z Gear Manager APK, ale výsledok je celkom uspokojivý. Jediným mínusom je, že nemôžete používať S-voice a aplikáciu počasie.

Každopádne, funguje to a teoreticky by sa po zopakovaní podobného procesu dali inteligentné hodinky Galaxy Gear spárovať aj s inými smartfónmi. To však ešte nebolo vyskúšané.

Zdroj: AndroidAuthority