Úvod Neprehliadnite vlavo Pozrite sa na najlepšie vyhytávky a tech-hračky podujatia CES 2014

Pozrite sa na najlepšie vyhytávky a tech-hračky podujatia CES 2014

0

Smartfóny, tablety, televízory, počítače, notebooky ale aj autá. Štandardný „sortiment“ podujatia CES 2014 v Las Vegas mnohých výrobcov určite pritiahol množstvo pozornosti ale k videniu je aj niekoľko technologických zaujímavostí, hračiek a gadgetov, ktoré sa nám snažia uľahčiť život, zabaviť nás alebo len demonštrujú technologické možnosti súčasnosti.

Pozrite sa s nami na výber nekonvenčných produktov podujatia Consumer Electronic Show.

 

Zensorium Tinke

Zensorium Tinke je malé a tenké zariadenie, ktoré je spojené so smartfónom prostredníctvom rozhrania Bluetooth a za úlohu má strážiť vaše zdravie.

Ako? Stačí priložiť na pár sekúnd palec a zistíte ako dýchate, aká je vaša srdcová frekvencia, akú máte hladinu cukru v krvi či odsledujete kolísanie tepovej frekvencie. Ak budete meranie vykonávať každý deň, špeciálna aplikácia Vám vypočíta „index zdravia“ a podľa výsledkov odporučí napr. fitness program alebo stravu. Cenu výrobca stanovil na 129 dolárov.

zensorium-_tinke-2-100020333-large

androidpit-tinke

Okidokeys

Inteligentný zámok? Možno už ani tak nie vzdialená budúcnosť. Otvoríte ho prostredníctvom smartfónu na diaľku, náramku alebo čipovej karty. Stačí sa len k zámku priblížiť a výhodou je napríklad zdieľanie digitálneho kľúča s priateľmi alebo kolegami ak ich chcete pustiť do kancelárie, miestnosti, garáže a tak podobne.

Zámok Vám ďalej dokáže poslať údaje kedy bol otvorený a zatvorený, takže zistíte, kedy prišli deti zo školy alebo kedy sa v noci vytratila z domu vaša žena.

Zariadenie sa už čoskoro objaví na trhu v USA a už teraz sa jeho prevádzka testuje v pár hoteloch po svete.

ok-i-dokeys-ces-2014 (1)

androidpit-okidokeys

Withings Aura

Spánok je veľmi dôležitý pre zdravie a uvedomuje si to aj francúzska spoločnosť Withings. Vytvorila totižto inteligentnú lampu, ktorá vďaka senzoru pod poduškou sníma váš spánok a podľa toho vyžaruje červené alebo modré svetlo.

Červené svetlo má upokojujúci účinok a pomôže Vám zaspať a naopak, modré pomôže pri rannom prebúdzaní. Súčasťou lampy je pochopiteľne aplikácia, ktorá zbiera údaje o spánku, analyzuje ich a vyhodnocuje jeho kvalitu a návyky.

withings-aura-ces-2014

androidpit-withings

Parrot Mini Drone

Absolútne neužitočné, no veľmi zábavné zariadenie. Malá quadrokoptéra sa dokáže okrem lietania pohybovať po zemi a to všetko až s fascinujúcou ľahkosťou.

Mini Drone ovládate smartfónom alebo tabletom prostredníctvom aplikácie a k dispozícii máte rôzne režimy letu či už pre začiatočníkov alebo pre vysoké rýchlosti. Video prezradí viac.

[fve]http://youtu.be/AhpLiAb18fU[/fve]

 

TrackR

Tento miniatúrny krúžok si dokážete pripevniť na kľúče alebo vložiť do peňaženky. So smartfónom je spojený prostredníctvom rozhrania Bluetooth a  pomôže Vám tak lokalizovať a nájsť stratené alebo niekde zabudnuté kľúče poprípade Vás upozorní na to, že ste si v aute zabudli peňaženku a podobne.

Skvelou funkciou je zdieľanie informácií do cloudu a tak pri hľadaní môže pomôcť aj viac pripojených smartfónov. Ak sa pripojenie Bluetooth stratí, TrackR si pamätá miesto posledného pripojenia a dokáže ho zobraziť na mape.

androidpit-trackr

Inteligentná zubná kefka

Má vaša zubná kefka Bluetooth? Nie, nepil som. Zubná kefka predstavená spoločnosťou Kolibree totižto Bluetooth má a potrebuje ho pre spárovanie so smartfónom. Konkrétna aplikácia bude zaznamenávať ako dlho, s akou intenzitou a či vôbec správne kefku používate a umývate si zuby.

Vďaka výmenným hlaviciam ju môže používať celá rodina a skvele tak napríklad dohliadnete na deti, ktoré ústnu hygienu často zanedbávajú.

Kolibree-toothbrush-640x525

Tohtoročné podujatie  CES 2014 je naozaj bohaté na rôzne novinky a svoje brány zatvorí už zajtra, 10. januára. Pár noviniek sa ešte určite objaví a ďalšie uvidíme opäť o pár týždňov. V Barcelone sa totiž koná koncom februára nemenej zaujímavé podujatie MWC 2014 (Mobile World Congress).

zdroj+foto: AP