Úvod Novinky Vivo Xplay 3S: Prvý smartfón s 2K rozlíšením predstavený

Vivo Xplay 3S: Prvý smartfón s 2K rozlíšením predstavený

8

To, že technologické hranice posúvajú „veľký hráči“ ako Samsung alebo Apple sme zvyknutý, no občas výnimka potvrdí pravidlo. Prvý smartfón na svete s displejom s 2K rozlíšením (2560 x 1440) predstavil pre nás takmer neznámy čínsky výrobca Vivo.

Displej s pokrokovým rozlíšením má veľkosť 6 palcov a chváliť sa môže teda hodnotou ppi 490 a ostatné parametre patria tak isto k špičke počnúc 2,3 Ghz quad-core procesorom Snapdragon 800, 3 GB pamäťou RAM a 32 GB úložiskom. Toto všetko aj s 3200 mAh batériou sa zmestí do 4,5 mm tela a zariadenie váži 172 gramov.

Zaujímavosťou je snímač odtlačkov prstov na zadnej strane zariadenia slúžiaci pre odomknutie zariadenia prípadne na ochranu citlivých dát v smartfóne, Vivo Xplay 3S je ďalej vybavený zvukovým čipom, ktorý sa postará o skvelý hudobný zážitok so 7.1 a dokonca až 11.1 priestorovým efektom.

Fotoaparát má 13 megapixelov ( f/1.8) a jeho predný ekvivalent ponúkne megapixelov 5 spolu so zaujímavými softvérovými funkciami „skrášľovania“ ovládateľnými aj hlasovými povelmi.

Android ROM v podaní Vivo s pomenovaním užívateľského prostredia „Funtouch“ ponúka okrem štandardných funkcií Android smartfónov napríklad zdieľanie fotiek a videa prostredníctvom rozšírenej reality či gestá pre ovládanie hudby alebo kontaktov (viac na videách).

Po dizajnovej stránke sa smartfón tak isto podaril a dostupný by mal byť do začiatku nového čínskeho roka (31. január 2014) zatiaľ iba v Číne. Spoločnosť sa však vyjadrila, že má so zariadením v budúcom roku „veľké plány“ aj na zahraničných trhoch.

Vivo Xplay 3S sa bude predávať za cca 580 dolárov čo z neho robí veľmi konkurenčný produkt.

zdroj: engadet