Úvod Novinky V rýchlosti: Decembrovou aktualizáciou Shield spúšťa NVIDIA betu GRID Cloud Gaming

V rýchlosti: Decembrovou aktualizáciou Shield spúšťa NVIDIA betu GRID Cloud Gaming

2

Pred pár dňami sme Vám priniesli článok o NVIDIA Shield, kde sme okrem predpokladanej svetlej budúcnosti tohto zariadenia popisovali aj budúcnosť hrania (gamingu) celkovo. Konkrétne mám na mysli NVIDIA GRID.

Len stručne pripomeniem, že NVIDIA GRID je sieť serverov s veľkým výpočetným a grafickým výkonom, na ktorom hráte hry  pomocou NVIDIA Shield a k Vám sa prenáša len obraz. Podrobnejšie informácie nájdete v už spomínanom článku.

Zatiaľ, čo donedávna bolo neisté, kedy sa tejto technológie dočkajú (nielen) majiteľia Shield v praxi, teraz už to jasné. Decembrová aktualizácia spustila beta testovanie tejto technológie pre všetkých majiteľov NVIDIA Shield v Severnej Kalifornii. Zvyšok sveta sa ale má postupne pridávať. Beta je zadarmo, jediné čo za to NVIDIA požaduje, sú, pochopiteľne, zážitky a skúsenosti z hrania.

Ďaľšie novinky v decembrovej aktualizácii:

  • Streamovanie PC hier v konzolovom móde v rozlíšení 1080p pri 60 snímkoch za sekundu
  • Zdieľanie, prezeranie a hodnotenie Gamepad Mapper (mapovanie tlačidiel) profilov
  • Simulácia gyroskopu pomocou joystickov
  • Emulácia gest pomocou pravého joysticku v hrách, ktoré ich používajú na rozhliadanie sa
  • Nová funkcia „akcelerovaný kurzor“ pri emulácii myši pravým joystickom

Shield

Toto zariadenie vyzerá s každou aktualizáciou lepšie a lepšie, no už treba len počkať na jeho druhú generáciu, ktorá by mala byť oveľa dostupnejšia. Taktiež bude zaujímavé sledovať, pre koho všetkého bude dostupný NVIDIA GRID po uplynutí minimálne trojmesačnej bety.

Sú medzi našimi čitateľmi aj takí, čo si objednali Shield z USA?

Zdroj: Nvidia