Úvod Konkurencia Apple Ukradol iPhone, bývalému majiteľovi poslal rukou vypísaný telefónny zoznam 1 000 kontaktov

Ukradol iPhone, bývalému majiteľovi poslal rukou vypísaný telefónny zoznam 1 000 kontaktov

1

Som si istý, že tí z Vás, ktorí už zažili ten nepríjemný moment straty telefónu sa len veľmi ťažko zmierili s tým, že si musia znovu a horko ťažko poskladať zoznam svojich kontaktov.

V dnešnej dobe to už vďaka synchronizácii na servery Google nie je veľký problém, no v Číne sa s tým sem tam ešte stretnú. Preto sa oplatí prečítať si o jednom čínskom zlodejovi.

Po tom, ako ukradol iPhone, rukou opísal všetkých 1 000 telefónnych kontaktov, ktoré zabrali 11 strán a celý tento zoznam potom poštou poslal jeho bývalému majiteľovi.

NAJNIŽŠIA CENA APPLE iPHONE 5S:

Obeťou sa stal mladý Zou Bin, ktorému ukradli jeho $440 dolárový iPhone. Zou sa vracal z rozlúčky so slobodou svojho najlepšieho kamaráta. Cestou domov v taxíku zaspal, čo zvyšným dvom neznámym cestujúcim stačilo, aby mu jeho telefón ukradli.

Keď sa druhý deň ráno zobudil, prirodzene ostal naštvaný. Zariadenie predsa obsahovalo vyše 1 000 kontaktov, mnohé z nich sa týkali jeho práce. Zou spravil asi to, čo by sme skúsili asi všetci. Na svoj telefón poslal výhražné SMS správy.

Zou napísal SMS správu v znení: „Môžeš si byť istý, že ťa nájdem. Len sa pozri na môj zoznam kontaktov a uvidíš kto som. Ak máš rozum, mobil mi pošleš na túto adresu…

Zou túto SMS správu poslal viac menej zo zúfalstva, o to viac ho potešilo to, čo mu poslal jeho veľmi slušný zlodej. Nanešťastie zásielka neobsahovala jeho telefón. V našich očiach obsahovala ešte niečo oveľa, oveľa lepšie. Zlodej totiž, ako sme už spomenuli, rukou vypísal všetkých vyše 1 000 kontaktov a k nim pribalil aj jeho SIM kartu. „Všetky čísla boli vypísané rukou,“ tvrdí Zou. „Muselo to trvať veľmi dlhý čas, len si predstavte ako dlho by Vám trvalo vypísanie čísel od 1 do 1 000.“

To, či sa zlodej jednoducho zľakol SMS správy, ktorú poslal Zou, alebo či je v skutočnosti tak zdvorilý sa už nikdy nedozvieme, no každopádne, ak stratíte telefón, netreba sa vzdávať.

kontakty

Zdroj: BBC via LSA