Úvod Aplikácie TOP 10 aplikácií pre fotografovanie so smartfónom

TOP 10 aplikácií pre fotografovanie so smartfónom

9

Pred nejakým časom sme priniesli článok, v ktorom sme Vám ponúkli 10 tipov a trikov ako vytvoriť lepšie a krajšie fotografie, kde jedným z bodov bol tip na použitie alternatívnych aplikácií pre fotografovanie.

>TOP 10 tipov a trikov pre fotografovanie so smartfónom<

Pozrite sa na TOP 10 aplikácií pre fotografovanie, ktoré ponúkajú často až oveľa viac ako tie, ktoré sú v smartfónoch a tabletoch nainštalované od výroby. Aj keď je väčšina z nich platená, za svoje peniaze dostanete schopný softvér, ktorý Vás za chvíľu neomrzí ako napr. kúpená hra, keďže fotografovanie so smartfónom sa stalo bežnou súčasťou našich životov.

 

ProCapture

pic(001)

Aplikácia sa napriek vyššej cene teší veľkej obľube ako aj pozitívnym hodnoteniam. Oproti predinštalovanej aplikácií fotoapartátu ponúka pokročilejšie funkcie, zaujímavé režimy fotografovania a nechýba panoráma, časovač alebo eliminácia šumu.

[app]com.neaststudios.procapture[/app]

 

Camera Awesome

pic(002)

Aplikáciu Camera Awesome sme už na našich stránkach spomínali a dávame ju do pozornosti znovu. Jedná sa o nástroj, ktorý si na platforme iOS stiahlo cez 20 miliónov používateľov a pred pár týždňami sa objavila aj jej Android verzia. Fotoaparát skvele kombinuje profesionálne funkcie s tými kreatívnymi.

[app]com.smugmug.android.cameraawesome[/app]

Vignette

pic(003)

Použite na vaše fotografie viac ako 70 filtrov s až 50-timi orámovaniami v ľubovoľnej kombinácii. Vignette je samozrejme aj plne funkčná aplikácia fotoaparátu s digitálnym zoomom, samospúšťou, time-lapse funkciou a podobne.

[app]uk.co.neilandtheresa.NewVignette[/app]

 

Snapseed

pic(004)

Snapseed je oproti konkurencii vyššie bezplatná a jej intuitívne a jednoduché prostredie ju predurčuje na každodenné používanie. Opäť nechýbajú filtre a editačný nástroj či selektívne možnosti nastavenia kvality a snímania.

[app]com.niksoftware.snapseed[/app]

 

VSCO Cam

[fve]http://youtu.be/L8OXavsaYGE[/fve]

VSCO kamera je zadarmo s možnosťou in-app nákupu niektorých funkcií, pričom sa jedná o jednu z najlepších ak nie najlepšiu foto aplikáciu. Prednastavené efekty sú ľahko prispôsobiteľné a snímky zhotovené a upravené touto aplikáciou sa skutočne odlišujú od tých klasických.

[app]com.vsco.cam[/app]

 

ZOOM FX

[fve]http://youtu.be/naUjjTYl9ck[/fve]

Fotoaparát ZOOM FX ponúka hromadné snímanie, time-lapse, zhotovenie snímky hlasovým povelom, koláže, filtre, efekty, nastavenie kontrastu, jasu, ISO, zdieľanie na sociálne siete…je toho naozaj dosť a viac Vám povie promo video vyššie.

[app]slide.cameraZoom[/app]

 

Camera FV-5

pic(005)

Camera FV-5 je šitá na mieru nadšencom profesionálnej fotografie s množstvom manuálnych nastavení a následnými post-process úpravami môžete vytvoriť naozaj ohromujúce zábery.

[app]com.flavionet.android.camera.pro[/app]

Tiny Planet FX

[fve]http://youtu.be/2bPlzvPMYvA[/fve]

Tento nástroj sa okrem štandardných funkcií, ktoré ponúka konkurencia môže pochváliť jednou originálnou. Jedná sa o tzv. „planétový efekt“, ktorý dokáže z fotografie vytvoriť veľmi zaujímavé dielo. O čo konkrétne ide Vám najlepšie prezradí video.

[app]com.lyrebirdstudio.tinyplanet[/app]

 

AutoStitch

[fve]http://youtu.be/ukqK5CLMZPg[/fve]

Ak je práve „panoráma“ tou vašou obľúbenou funkciou, AutoStitch dokáže zhotoviť vôbec najkvalitnejšie ich prevedenie. Vytvára totižto až 20 mpix širokouhlé zábery bez viditeľných prerušení alebo deformácií.

[app]com.cloudburstresearch.autostitch[/app]

 

Beautiful Mess

pic(006)

Akýmsi mottom aplikácie je, že „život je krásny a vaše fotografie by mali byť tiež.“ Obľúbené fotografie oživíte zábavnými či umeleckými filtrami, môžete pridať písmo a všetko krásne jednoducho. Následne sa o diela môžete podeliť s priateľmi či rodinou prostredníctvom mailu alebo všemožných sociálnych sietí.

[app]com.rocketmobile.abeautifulmess[/app]

Poznáte iné aplikácie fotoaparátu, ktoré podľa Vás stoja za zmienku alebo máte s nimi dobré skúsenosti? Spomeňte si na ne v diskusii pod článkom.

zdroj: PhoneArena