Úvod Novinky Samsung chce zvýšiť zisk, výrobu presunie do lacnejšieho Vietnamu

Samsung chce zvýšiť zisk, výrobu presunie do lacnejšieho Vietnamu

6

Nikto z nás asi nečakal, že by sme niekedy mohli napísať takúto vetu. Pracovná sila v Číne je pre Samsung podľa najnovších informácií príliš drahá. Čínski robotníci, ktorí mesačne zarábajú približne 290€ až 580€ pred nadčasmi sú pre Samsung pridrahí.

O nových plánoch Samsungu informoval server Bloomberg, ktorý ďalej tvrdí, že Samsung sa zo všetkých síl pokúsi udržať si svoju maržu tam, kde je teraz. Inými slovami, aby zarábal toľko, ako teraz, musí si pobaliť v Číne a presunúť sa do lacnejšieho Vietnamu, kde je pracovná sila o niečo lacnejšia.

NAJNIŽŠIA CENA GALAXY S4:

Technologický boom v Číne spôsobil navýšenie minimálnej mzdy aj pre tých najzákladnejších robotníkov. Samsung sa teda rozhodol, že svoje úsilie presunie do Vietnamu, kde už má stavať $2 miliardový komplex. Dokončený by mal byť už vo februári, no ľudia by v ňom mali začať pracovať až od roku 2015.

V roku 2015 by mala Čína vyrábať až 40% všetkých zariadení, na ktorých zarába Samsung najviac. Nová fabrika vo Vietname by pritom mala byť schopná vychrliť až 120 miliónov zariadení za rok, čo by Samsungu určite pomohlo, keďže by v tom roku mali predať vyše 800 miliónov kusov rôznych zariadení.

NAJNIŽŠIA CENA GALAXY NOTE 3: Zdroj: Bloomberg via PhoneArena