Úvod Novinky Qualcomm predstavil prvý 64 bitový LTE čip, určený je pre strednú triedu

Qualcomm predstavil prvý 64 bitový LTE čip, určený je pre strednú triedu

1

Novo predstavený čip od Qualcommu, Snapdragon 410, je prvý 64 bitový čip od tohto veľkého výrobcu. Jedná sa zároveň o najlacnejší LTE čip, ktorý momentálne ponúkajú.

Je určený pre zariadenia nižšej a strednej triedy, ktoré sa majú začať predávať už od 150€.

Qualcomm sa so svojou novinkou snaží zaujať zákazníkov v Číne a podobných trhoch mimo severnej Ameriky a Európy. Podobne ako Snapdragon 400, aj Snapdragon 410 podporuje prehrávanie 1080p videa a až 13MPx fotoaparáty. Spoločnosť dokonca zvýšila aj výkon grafického čipu z Adreno 305 na Adreno 306.

Skvelým príkladom využitia Snapdragon 400 je Moto G, ktorý si v redakcii získal naše srdiečka. Ponúka totiž dostatočný výkon a možnosť LTE, ktorá by mohla (aj keď nie priamo pre Slovensko) zvýšiť jeho popularitu natoľko, že by prinútila zvyšok výrobcov porozmýšľať nad cenami ich zariadení.

Čo sa týka high-end spektra, vo väčšine najnovších zariadení, ako napríklad v Xperia Z1, LG G2 či Nexus 5 tiká Snapdragon 800. Dá sa teda predpokladať, že budúcoročný čip bude nasledovať trend zo Snapdragon 410 a ponúkne 64 bitovú architektúru.

Qualcomm túto zmenu popisuje ako „prechod na operačné systémy budúcnosti,“ viac informácií by sme sa mali dozvedieť už budúci mesiac na CES 2014 v Las Vegas.

[usquare id=“2″]

[usquare id=“3″]

Zdroj: Qualcomm via TheVerge