Úvod Výrobcovia HTC Nokia vs. HTC. Po výhre Nokie zákaz predaja VŠETKÝCH HTC zariadení v...

Nokia vs. HTC. Po výhre Nokie zákaz predaja VŠETKÝCH HTC zariadení v Nemecku?

8

 
HTC a Nokia sa už dávnejšie pustili do súdnej bitky, ktorá sa odohráva v Nemecku.

Fínsky výrobca si v pondelok na účet pripísal veľmi dôležitú výhru, ktorá sa týkala sporu o patent s číslom EP1148681. Spomínaný patent sa pritom týka metódy prenosu informácií o zdrojoch medzi dvomi HTC zariadeniami cez Bluetooth a NFC.

NAJNIŽŠIA CENA HTC ONE:

Nokia si už jednu dôležitú výhru pripísala ešte minulý týždeň, keď na nemeckom krajskom súde v Mníchove dokázala, že staršie zariadenia HTC skutočne porušujú patent EP1246071, ktorý sa týka prenosu súborov cez USB rozhranie. Tento patent sa však nevzťahoval na najnovšie smartfóny radu HTC One. O pondeľňajšej výhre sa to bohužiaľ tvrdiť nedá.

„Rozhodnutie súdu je trvalé“

Nokia tak získava právo zakázať predaj všetkých HTC zariadení v Nemecku vrátane HTC One, HTC One max a HTC One mini. Aby tak Nokia spravila, zložiť musí zábezpeku vo výške 400 miliónov eur a to z dôvodu ďalších prípadných rozhodnutí v odvolacích konaniach. Rozhodnutie súdu z pondelka je však trvalé.

HTC-Android-Beam

Fínsky výrobca zatiaľ svoje ďalšie kroky nepotvrdil. HTC má v prípade rozhodnutia Nokie o zakázaní predaja ich zariadení v Nemecku možnosť rozoslania aktualizácie, ktorá spomínanú funkcionalitu úplne zakáže.

Zdroje: Fosspatents, GSMArena