Úvod Výrobcovia HTC LG predal len 2 milióny LG G2, na vine má byť Nexus...

LG predal len 2 milióny LG G2, na vine má byť Nexus 5

30

Keď na jeseň LG predstavil svoju vlajkovú loď, LG G2, novinárom dali vedieť, že ich po celom svete plánujú predať aspoň 10 miliónov. Podľa posledných čísel sú však od tejto méty poriadne ďaleko.

Podľa taiwanského servera DigiTimes, ktorý má dobré vzťahy so zdrojmi pohybujúcimi sa okolo LG totiž tvrdí, že druhý najväčší juhokórejský výrobca predal len 2 milióny kusov G2. Podľa všetkého za to môže predstavenie Nexus 5, ku ktorému došlo len krátko po uvedení LG G2 na trh.

Nexus 5 je pritom v krajinách, kde sa dá kúpiť cez Google Play oveľa lacnejší, zatiaľ čo ponúka veľmi podobné špecifikácie. Nexus 5 okrem toho disponuje výhodou najnovšieho Android 4.4 KitKat, zatiaľ čo LG G2 beží na zastaralom Android 4.2 Jelly Bean.

Keďže Nexus 5 taktiež vyrába LG, samotná spoločnosť tým nebude až tak dotknutá. Všetky oči technologického sveta sa však už teraz sústredia na ich pripravovanú vlajkovú loď, LG G3, ktorú by mali predstaviť v druhej polovici budúceho roka.

NAJNIŽŠIA CENA LG G2:

DigiTimes okrem toho rozoberá aj slabé predaje HTC One a Huawei Ascend P6. O presných počtoch predaných kusov HTC One sa nevie, no pri Huawei Ascend P6 sa jedná o 3 milióny kusov, čo je o 7 miliónov menej, než v čo dúfal čínsky výrobca.

Kúpili ste si tento rok nejakú vlajkovú loď? Ak áno, od ktorého výrobcu?

Zdroj: DigiTimes via PhoneArena