Úvod Dohady LG G Flex 2 sa možno bude dať ohnúť až o 90...

LG G Flex 2 sa možno bude dať ohnúť až o 90 stupňov

1

Po nedávnej prvej sérii priekopnických smartfónov s „ohybným“ displejom zostalo veľa ľudí voči ich „ohybnosti“ skeptických. Zmeniť by to mohol LG G Flex 2.

Prvá generácia smartfónov s ohybným displejom totiž nebola nakoniec tak ohybná, ako sa najprv zdalo. No každá technológia nejak začína. Samsung svoj Galaxy Round ohol okolo pozdĺžnej osi, čo sa ukázalo ako nie veľmi populárny ťah a telefón bol navyše pevný, nie ohybný.

galaxyround

O niečo lepšie na tom bol jeho rival v podaní LG, model G Flex, ktorý zaujal prehnutím okolo priečnej osi. Okrem toho, LG telefón vybavil samoregeneračnou vrstvou, ktorá dokáže sama opraviť drobné škriabance na jeho povrchu. LG G Flex prejavil aj ako také známky ohybnosti.

lg-g-flex-official-2 (1)

LG G Flex 2 (ak sa tak bude volať) má ale podľa najnovších informácií zvládnuť ohnutie až o 90 stupňov, čo je zaujímavý pokrok.

O tom, že ohybné displeje takéto ohnutie zvládnu, sme sa presvedčili už v lete. Problémom boli elektronické súčiastky. Ako sa s týmto chce LG popasovať sa nechajme prekvapiť.

Samsung-displej-title

Otázka znie, či aj napriek tomuto pokroku bude takýto smartfón nejakým spôsobom užitočný. V človeku to evokuje myšlienku, že by tak smartfón mohol byť odolnejší voči rozbitiu krycieho skla displeja, no u prvej generácie LG G Flex to veľmi nepomohlo. Každopádne by to ale mohlo zvýšiť pohodlie nosenia telefónu vo vrecku a „prekopať“ cestu pre uplatnenie technológie v iných zariadeniach.

hodinky-ohybny-displej

Ako veľmi sú tieto špekulácie pravdivé sa dozvieme niekedy v priebehu budúceho roka, keďže viac informácií nie je dostupných.

Čo hovoríte na ohybné smartfóny vy? Hlúposť alebo budúcnosť?

Zdroj: PhoneArena