Úvod Výrobcovia LG Chromebase: 21,5 palcový all-in-one PC s Chrome OS od LG

Chromebase: 21,5 palcový all-in-one PC s Chrome OS od LG

12

Operačný systém Chrome OS, ktorý je zameraný predovšetkým na prácu s webom a jeho základnými komponentami sú linuxové jadro a prehliadač Chrome bol doteraz videný hlavne na notebookoch známych ako „chromebooky“ a tieto zariadenia trhu poskytujú výrobcovia ako napr. Dell, Lenovo či HP.

Spoločnosť LG sa rozhodla použiteľnosť Chrome OS posunúť trochu ďalej a prípadným záujemcom prinesie vôbec prvý all-in-one PC s týmto operačným systémom. Zariadenie nesie označenie LG Chromebase a oficiálne predstavenie sa očakáva na veľtrhu elektroniky CES v januári.

Google-Chrome-Logo-500x500

21,5 palcový all-in-one PC poháňa zatiaľ nekonkretizovaný, pravdepodobne dvojjadrový procesor Intel Celeron štvrtej generácie (Haswell), 2GB RAM a z ďalšej špecifikácie je známy 16 GB SSD disk, štyri USB porty (z toho jeden USB 3.0), ethernet port, HDMI vstup a samotný IPS panel poskytne full HD rozlíšenie.

Hlavným lákadlom Chrome OS  ako aj zariadení, na ktorom beží je jeho rýchlosť, ľahkosť a jednoduchosť čo ho predurčuje na dokonalé využitie v školách, hoteloch, call centrách, knižniciach, spoločnostiach ale aj domácnostiach, kde dbajú na rýchly a jednoduchý prístup do prostredia webov a jednoduchú prácu v online priestore.

„LG Chromebase je budúcnosť v segmente stolných počítačov nie len v domácnostiach ale aj v školách či práci.“ 

Tajomstvom je zatiaľ cena zariadenia, no pri pohľade na ceny dnešných chromebookov (v priemere cca 300 dolárov) by si mohla spoločnosť LG vypýtať od zákazníkov odhadovaných 400 dolárov čo je rozhodne zaujímavá cena. LG Chromebase by sa mal dodávať aj s myšou a klávesnicou, a aká bude skutočná cena sa dozvieme pravdepodobne až v januári.

Vedeli by ste si LG Chromebase predstaviť vo svojej kancelárii respektíve v domácnosti?  

zdroj: AndroidAuthority