Úvod Smartphony Dohady Na kovový Galaxy S5 môžete zabudnúť, tvrdia zdroje

Na kovový Galaxy S5 môžete zabudnúť, tvrdia zdroje

47

Na internete sa od predstavenia HTC One začali šíriť fámy a špekulácie o tom ako bude vyzerať nová verzia vlajkovej lode Samsung Galaxy S5. Ale prečo práve po predstavení HTC One?

NAJNIŽŠIA CENA GALAXY S4:

Začalo sa o tom špekulovať vtedy práve preto, že HTC stavil na kvalitnú, kovovú konštrukciu, ktorá v ruke pôsobila prémiovo. Narozdiel od „lacného“ plastu, ktorým veľakrát nazývali Galaxy S4 tak majitelia HTC One mali navrch, minimálne čo sa spracovania týka.

Teraz to však bohužiaľ vyzerá tak, že novinka od Samsungu, ktorá by mala byť predstavená už koncom februára 2014 z kovu vyrobená nebude. Na výrobu kovových šasi mali byť zvolené tri spoločnosti Catcher Technology, Ju Teng International a BYD. Tie však tvrdia, že špekulácie o kovovom Galaxy S5 musia byť nepravdivé, keďže doteraz ani jedna z nich nezačala s masovou produkciou spomínaných konštrukcií.

NAJNIŽŠIA CENA HTC ONE:

Zdroje okrem toho tvrdia, že Samsung stále len premýšľa nad potenciálnym využitím kovu.

Okrem toho zdroje poznamenali, že výmena plastu za kov je pre Samsung zbytočná, keďže slávu, ktorú prežívajú si postavili na zariadeniach z plastu. Ak by sa pustili do kovových konštrukcií, zvýšili by si okrem iného aj náklady na jedno zariadenie, čo je podľa posledných správ to posledné, čo má Samsung v pláne.

V budúcnosti má Samsung začať vyrábať konštrukcie, ktoré budú zložené z niekoľkých materiálov, ako napríklad z laminátu v kombinácii s plastom alebo z uhlíkových vlákien v kombinácii s plastom.

Akokoľvek už situácia s pokračovaním najpopulárnejšieho Android smartfónu planéty dopadne, AndroidPortal.sk Vás o tom bude informovať.

Zdroj: Digitimes