Úvod Novinky Elitní hackeri NSA sa Vám dokážu nabúrať na WiFi zo vzdialenosti 13...

Elitní hackeri NSA sa Vám dokážu nabúrať na WiFi zo vzdialenosti 13 kilometrov

8

Návštevníci kongresu Chaos Communications v Berlíne sa dozvedeli niekoľko zaujímavých faktov o tom, akými silnými technologickými technikami disponujú technici z NSA.

Rozprával o tom Jacob Appelbaum, ktorý sa podieľal na článku v Der Spiegel o tom, že NSA bežne „unáša“ objednané notebooky a počítače, ktoré potom infikuje svojim malwarom. Na kongrese popísal niekoľko zariadení, ktoré NSA používa a ich účel.
 
„Využívať môžu aj bezpilotné lietadlá“
 
Okrem základným možností „hacknutia“ akéhokoľvek telefónu – či už s iOS alebo Androidom – ktorý sa pripája na GSM sieť Appelbaum popísal aj ďalšiu vychytávku NSA. Jedná sa o zariadenie, ktoré si za „obeť“ berie počítače a to pomocou metódy „packet injection,“ pričom po úspešnom pripojení zašle odosielať informácie späť do zariadenia. Appelbaum nevylúčil ani možnosť využitia bezpilotných lietadiel, no zároveň priznal, že vo väčšine prípadov je praktickejšie využitie dodávky.

Všetky tieto informácie pochádzajú z brožúrky, ktorá bola vydaná v roku 2007, čo by naznačovalo, že technológia odvtedy mohla postúpiť ešte ďalej. Appelbaum pritom nepochybuje o tom, že podobné útoky sú stále bežnou praxou NSA.

[fve]http://www.youtube.com/watch?v=b0w36GAyZIA[/fve]

Zdroj: 30C3 Conference (YouTube) via TheVerge