Úvod Aplikácie Nielsen: Najpoužívanejšia aplikácia roka 2013 je Facebook

Nielsen: Najpoužívanejšia aplikácia roka 2013 je Facebook

0

Bez aplikácií by boli naše smartfóny a tablety len „hlúpymi tehlami“ a je jasné, že tá či oná aplikácia sa používa viac alebo menej. Analytická spoločnosť Nielsen sledovala od januára do októbra používateľov mobilných zariadení (iOS, Android) starších ako 18 rokov a snažila sa zistiť, ktoré aplikácie najviac používajú.

Asi nikoho neprekvapí, že na prvom mieste sa ocitla aplikácia najväčšej sociálnej siete Facebook so 103 miliónmi unikátnych prístupov mesačne. Konkrétne sa jedná o 27 % nárast oproti vlaňajšku a k Facebooku patrí aj Instagram, ktorý si odniesol siedmu priečku s 32 miliónmi jedinečných návštev mesačne.

Celkový rebríček vyzerá nasledovne:

pic(014)

pic(013)

Prieskum spoločnosti Nielsen tak isto odhalil podiel mobilných operačných systémov v období od augusta do októbra. 52 % a vrchol rebríčka patrí Androidu, iOS si odniesol 41 % a v ďalekom závese zostali používatelia BlackBerry (3 %), Windows Phone a ostatný (2 %).

Od začiatku roka 2013 do októbra sa zvýšila penetrácia mobilných zariadení z 56 % na 65 % a aj keď bol prieskum zameraný na USA a jej obyvateľov od tých európskych návykov podľa nás nemá ďaleko.

Ktorú aplikáciu najčastejšie používate vy? Spadáte do prieskumu?

zdroj: PhoneArena