Úvod Smartphony Aktualizácie Aktualizácia na Android 4.4.1 pre zariadenia Nexus už dostupná na stiahnutie....

[Aktualizované] Aktualizácia na Android 4.4.1 pre zariadenia Nexus už dostupná na stiahnutie. Opravuje problémy s fotoaparátom

6

-> Aktualizácia 7.12.2013 07:00 <-

Pôvodný článok:

Po tom, ako sme Vás pred ani nie 36 hodinami informovali, že Android 4.4.1 sa zrejme blíži, nabrali udalosti veľmi rýchly spád.
Včera vo večerných hodinách sa začali vynárať prvé informácie, čo by mala aktualizácia prinášať, a že sa jej zrejme dočkáme v najbližších dňoch. No a ako rýchlo to ubehlo. Špekulácie sa nestihli ešte ani poriadne rozšíriť a už tu máme hotovú aktualizáciu dostupnú na stiahnutie.

n5-fotak-katedralaPresne podľa predpokladov, hlavným ťažiskom aktualizácie je významné výkonnostné vylepšenie aplikácie fotoaparátu. Tá má ponovom obsahovať aj HDR+ mód. Nová aplikácia okrem toho sľubuje rýchlejšie zaostrovanie, najmä v zlých sveteľných podmienkach, ktoré doteraz trvalo celú večnosť, rýchlejšie vyvažovanie bielej, dôveryhodnejšie farby a zoom gestom dvomi prstami v HDR+ móde. Okrem toho aj samotná aplikácia by sa mala načítať asi o sekundu rýchlejšie, takže teraz nezmeškáte toľko záberov, ktoré vyžadovali pohotovú reakciu.

nexus-5-foto-hdr+

Čoho sa okrem fotoaparátu aktualizácia týka, zatiaľ nie je známe, nakoľko Google ešte nevydal oficiálny zoznam zmien. Podľa správ od majiteľov Nexus 5 je ale po aktualizácii reproduktor na ich telefóne o poznanie hlasnejší. Vzhľadom na nemalé množstvo bugov (chýb), ktoré hlásili užívatelia po prechode na verziu Android 4.4 KitKat sa dá očakávať, že aktualizácia na verziu Android 4.4.1 bude riešiť minimálne niektoré z nich.

Aktulizácia nebude, tak ako ostatne vždy, rozosielaná naraz na všetky zariadenia, takže si bude treba chvíľu počkať. Pre nedočkavcov tu je však riešenie.

Aktualizáciu si je možné stiahnuť priamo zo serverov Google a manuálne si ju „flashnúť“ do svojho Nexus miláčika, no toto riešenie je vhodné len pre skúsenejších užívateľov. Ak sa za takého považujete, odkazy na stiahnutie nájdete pod článkom.

git-android-4-4-1

Ak ste už aktualizáciu dostali, alebo ste si ju nainštalovali sami, pozorujete nejaké ďaľšie zmeny, ktoré sme tu nepopísali?

-> Nexus 4 <-

-> Nexus 5 <-

-> Nexus 7 LTE <-

Aktualizácia 7.12.2013 07:00

-> Nexus 7 WiFi <-

Server AndroidBeat včera zverejnil zoznam ďaľších spozorovaných zmien, ktoré aktualizácia prináša. Oficiálny zoznam Google nevydal.

  • Aplikácia fotoaparátu výrazne zrýchlila
  • Vyriešený problém s nízkou hlasitosťou Nexus 5 reproduktoru v niektorých aplikáciach
  • Lepšia hmatová odozva
  • Opravené bugy v ART behovom prostredí. Umožní napríklad fungovanie aplikácie WhatsApp v tomto prostredí
  • Opravené vypínanie režimu na celú obrazovku pri zmene hlasitosti
  • Aplikácia Fotky implicitne nahrádza aplikáciu Galéria
  • Vylepšenie výkonu v benchmarkových testoch Nexus 5
  • Vyriešená chyba s výpadkami priehľadnosti notifikačnej lišty
  • Lišta je teraz priehľadná aj v lockscreene Nexus 4
  • Zmenená ikonka nastavení v rýchlych nastaveniach (menu prístupné po stiahnutí notifikačnej lišty dole)
  • Nastavenia Miracast premenované na nastavenia Cast
Zdroj: +Nexus, Google Git via AndroidAuthority; AndroidBeat