Úvod Neprehliadnite vlavo Koniec rozbitým displejom? Japonci vymysleli airbag pre smartfóny

Koniec rozbitým displejom? Japonci vymysleli airbag pre smartfóny

3

Ako najlepšie ochrániť smartfón pred rozbitím pri prípadnom páde? Určite nafukovacím vzduchovým vankúšom. Aspoň takto to vidí populárny japonský výrobca automobilov Honda, ktorý zverejnil zaujímavé video konceptu krytu pre smartfóny, ktorý je vybavený airbagom.

Smartphone Case N je mohutný kryt, ktorý dokáže bezpečne ochrániť smartfón pri páde z väčšej výšky a jeho konštrukčné prvky ako aj materiály korešpondujú s tými, ktoré sú používané pri airbagoch v automobiloch.

Rovnaké sú aj senzory, ktoré vyhodnocujú či zariadenie skutočne padá a postarajú sa o včasné nafúknutie vankúšov.

honda-smartphone-case-n-540x303

Aj keď je táto vychytávka zaujímavá, je nepravdepodobné, že sa stane skutočným komerčným produktom. Kryt, poprípade box alebo púzdro je obrovský, otázkou zostáva čo s nafúknutými airbagmi po páde a zaujímavá by bola určite aj cena.

Pravdepodobne sa jedná len o vtipnú upútavku na nejaký nový produkt alebo technológiu, ktorú Honda pripravuje v automobilovej brandži.

Technológia však napreduje a v ďalekej budúcnosti sa možno naozaj dočkáme micro airbagov zakomponovaných priamo do tela smartfónu a tak sa vyhneme vďaka našej nešikovnosti či nešťastnej náhode poškodeniu alebo rozbitiu smartfónu.

Pozrite si úsmevné video.

[fve]http://youtu.be/Ohp_PbYghWE[/fve]

Ďakujeme za tip, Kiko!

zdroj: androidcommunity