Úvod Neprehliadnite vlavo Xiaomi predal 100,000 kusov lacného Hongmi (WCDMA) za niečo vyše 240 sekúnd

Xiaomi predal 100,000 kusov lacného Hongmi (WCDMA) za niečo vyše 240 sekúnd

18

To bola rýchlosť! Čínsky výrobca smartfónov Xiaomi je známy svojou kvalitou zariadení, ktoré vyrába a následne predáva za viac než ľudovú cenu.

Jeden z jeho najnovších výtvorov, Hongmi (červená ryža) sa už predávať raz začal. Jednalo sa o 97€ telefón, ktorý ponúkal 4,7 palcový 720p displej, 1.5 GHz štvorjadrový procesor MediaTek MT6589T, 1GB RAM a 8MPx fotoaparát.

Táto verzia smartfónu však mala jeden problém. Nebola vybavená podporou európskeho 3G – podporovala len TD-SCDMA sieť, špecifickú pre Čínu. To sa zmenilo s príchodom WCDMA podpory (štandard pre európsky mobilný internet). Táto dostupnosť sa odrazila aj na záujme. Xiaomi totiž prvých 100,000 kusov Hongmi predal za 4 minúty a 5 sekúnd.

Jedinou chybou Xiaomi je fakt, že väčšina ich telefónov nie je pre zvyšok sveta dostupná a ak si ich chcete zaobstarať, musíte si ich kúpiť z čínskeho e-shopu, čomu veľa ľudí nedôveruje.

Dobrou správou je však fakt, že na palube Xiaomi sa len nedávno ocitol aj Hugo Barra, ktorý doteraz pracoval v Google, konkrétnejšie na zariadeniach radu Nexus.

Zdroj: CNET via PhoneArena