Úvod Neprehliadnite vlavo Telekom spúšťa LTE v piatich mestách. Do 15. februára bezplatne

Telekom spúšťa LTE v piatich mestách. Do 15. februára bezplatne

11

Spoločnosť Slovak Telekom dnes oznámila dostupnosť  mobilného pripojenia prostredníctvom sietí 4. generácie, tzv. LTE v piatich mestách Slovenska. Službu bude možné využívať do 15. februára bezplatne.

Pokrytie

Sieť LTE bude k dispozícii od zajtra v piatich mestách a to konkrétne v Trnave, Nitre, Žiline, Banskej Bystrici a Prešove. LTE sieť Telekomu využíva frekvenčné pásmo 1800 MHz a poskytnúť by mala maximálnu možnú rýchlosť sťahovania 73 Mbps a rýchlosť upload-u 23 Mbps. Informácie o pokrytí ďalších miest respektíve častí krajiny v budúcnosti nie sú zatiaľ známe.

 

Dostupnosť pre zákazníkov

27530_large_4g-speedSieť LTE budú môcť využívať zákazníci Telekomu s aktívnymi mesačnými paušálmi Happy, Biznis Star a Neobmedzený mobilný internet. Pri internete v mobile stačí pre aktiváciu poslať SMS s textom 4G ZAP na číslo 12323, pri Neobmedzenom mobilnom internete 2 a 3 musíte kontaktovať najbližšie predajné miesto alebo Telekom linku 0800 123 456.

Pre LTE sú k dispozícii aj extra dáta. Pri programe Happy M, L, XL a XL Volania dostanete 1 GB dát navyše. Pre používanie LTE technológie potrebujete kompatibilnú SIM kartu. Momentálne ich je v obehu 150 tisíc a či je tá vaša podporovaná zistíte v Telekom centre alebo na linke 0800 123 456. Ak vaša SIM LTE nepodporuje, Telekom Vám ju vymení bezplatne.

Pre využívanie Telekom LTE siete ďalej musíte vlastniť zariadenie, ktoré siete podporuje. V súčasnosti to sú zariadenia HTC One, HTC One Mini, Sony Xperia Z1, Xperia Z, Xperia SP, Nokia Lumia 1020, Lumia 925, Lumia 920, Lumia 900, Lumia 820. Pre zariadenia od Samsungu sa chystá kompatibilita prostredníctvom aktualizácie firmvéru v blízkej budúcnosti, pre zariadenia Apple do konca roka.

Ak spĺňate spomínané požiadavky, ste z niektorého z piatich miest a rozhodnete sa LTE sieť vyskúšať, dajte nám vedieť ako ste so službou spokojní. Kontaktujte nás na tip@androidportal.sk a neváhajte priložiť snímku obrazovky s vami nameranou rýchlosťou.

O novinkách informoval server DSL.sk

zdroj: DSL.sk