Úvod Zariadenia Glass Sú Google Glass neslušné, ak ste v spoločnosti ľudí?

[Diskusia] Sú Google Glass neslušné, ak ste v spoločnosti ľudí?

11

Google už niekoľko rokov pracuje na svojom experimente, ktorý nazval Google Glass. Jedná sa o inteligentné okuliare, ktoré sú schopné zaznamenať video, či odfotiť snímky aj bez toho, aby si to fotený objekt všimol.

To sa niektorých majiteľom podnikov nepáči a tak sa snažia z celých svojich síl inteligentné okuliare zakázať. Podobným príbehom si prešiel Nick Starr, sieťový inžinier zo Seattlu, ktorý navštívil Lost Lake Cafe, 24 hodinovú reštauráciu. Podľa Starra sa v kaviarni už niekoľkokrát najedol s Google Glass bez väčších problémov, no počas jeho poslednej návštevy bola situácia o niečo iná.

Dostal totiž ultimátum a to také, že buď si dá inteligentné okuliare dolu alebo sa môže otočiť a rovno odísť. Starr si vyžiadal vytlačené pravidlá, v ktorých by stálo, že takto blokujú vstup ľuďom s Google Glass, no keď neoblomný čašník nepovolil, Starr sa rozhodol odísť. „Rád by som sa dočkal vysvetlenia, ospravedlnenia, objasnenia,“ napísal Starr na svojom Facebooku. „Ak sa zamestnanec mýlil a majiteľ podniku tak stratil peniaze za môj obed a aj za moje budúce návštevy, mal by to danému pracovníkovi stiahnuť pri jeho prepustení.“

„CHCEME, ABY SA NAŠI ZÁKAZNÍCI CÍTILI POHODLNE.“

Po krátkej internetovej diskusii, z ktorej sa stal virálny príbeh vysvitlo, že majiteľ danej reštaurácii je veľký odporca Google Glass. Volá sa David Meinert a prvýkrát sa o ňom písalo ešte v marci, keď Google Glass zakázal v jednom z jeho ďalších podnikov, 5 Point Cafe.

V rozhovore pre Forbes Meinert priznal, že nedávno mali stretnutie so zamestnancami, kde im nakázal, aby všetkých ľudí, ktorí do reštaurácie prídu s Google Glass požiadali, aby si ich dali dolu alebo odišli. „Jedná sa o súkromie,“ tvrdí Jason Lajeunesse, Meinertov obchodný partner. „Je jedna vec vybrať si fotoaparát a odfotiť momentku, pretože ľudia vidia, čo idete spraviť a majú možnosť vyhnúť sa odfoteniu. Pri Google Glass túto možnosť nemáte. Chceme, aby sa naši zákazníci cítili pohodlne a nie tak, ako by ich niekto stále sledoval.

Myslíte si, že Google Glass nepatrí do podnikov, kde sa zhromažďujú ľudia alebo s tým naopak nemáte žiaden problém? Dajte nám vedieť v diskusii nižšie.

Zdroj: Forbes via TheVerge