Úvod Novinky Samsung Galaxy S5 by mohol skenovať oči, tvrdí to patent

Samsung Galaxy S5 by mohol skenovať oči, tvrdí to patent

7

Aj napriek tomu, že predstavenie Samsung Galaxy S5 sa uskutoční najskôr budúci rok na jar sa o zariadení objavujú prvotné informácie.

Dnes sa budeme venovať najnovšiemu patentu, týkajúci sa skenovania očí, ktorý by sa mohol objaviť v novej vlajkovej lodi juhokórejského výrobcu.

Samsung i9505 Galaxy S4 16GB môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

Len pred niekoľkými dňami sme Vás informovali o tom, že Galaxy S5 bude využívať 560ppi displej, zatiaľ čo ešte v októbri internetom začali cirkulovať informácie o možnosti využívania skeneru očí.

Samsung na tejto technológii údajne pracuje už nejakú tú dobu a podľa všetkého by sa mohla objaviť už v Galaxy S5. Patent dokonca približuje fungovanie tejto zaujímavej technológie. Podľa nákresu by si budúci majitelia Galaxy S5 už čoskoro mohli odomknúť svoje nové zariadenie naskenovaním dúhovky. Sci-fi? Nie celkom, ale na mobilných zariadeniach by to bol veľký krok vpred, ak by to samozrejme fungovalo neomylne.

Samsung N9005 Galaxy Note 3 môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

Celý proces fungovania skenovania očí je pritom vcelku drahá záležitosť, no Samsung má priniesť „lacnejšiu alternatívu.“ V nákrese sa nachádzajú všetky nutné komponenty, ktoré budú musieť byť obsiahnuté v novom zariadení.

Ak by vývoj novej technológie ešte nebol vo finálnej fáze, je dosť možné, že Samsung implementáciu odloží až na Galaxy S6, poprípade na Galaxy Note 4.

Čo hovoríte na túto technológiu? Ako by ste ju ohodnotili v porovnaní so snímačom odtlačkov prstov? Dajte nám vedieť v diskusii nižšie!

[poll id=“185″]

patentskeneroci

Zdroj: PhonesReview, PatentBolt