Úvod Novinky Samsung ukázal víziu budúcnosti: Priesvitné displeje ohybné ako papier

Samsung ukázal víziu budúcnosti: Priesvitné displeje ohybné ako papier

13

Technológie neustále napredujú a konkrétne tie IT a mobilné patria medzi vôbec najrýchlejšie rozvíjajúce sa. Kórejský gigant Samsung nám ponúkol jeho pohľad na budúcnosť zobrazovacej technológie respektíve displejov, ktoré budú používané v ich zariadeniach.

Displeje budúcnosti budú transparentné, schopné sa prispôsobiť akémukoľvek tvaru alebo ich dokonca jednoducho pokrčiť ako papier. Dokázali by sme si tak mobil alebo tablet poskladať a vložiť do peňaženky, k dispozícii by mohli byť digitálne poznámkové bloky alebo dokonca noviny, s ktorými by ste mohli narábať podobne ako s tými papierovými.

Pojem „Galaxy Note“ by tak zrejme získal oveľa väčší rozmer a ak si myslíte, že sa týchto displejov dočkajú až vaše vnúčatá, mýlite sa. Samsung je presvedčený, že plne ohybné a transparentné displeje sa na trhu objavia už v roku 2016 a displeje svojimi vlastnosťami pripomínajúce doslova papier si užijeme v roku 2020.

Pozrite si pár snímok displejov budúcnosti a dajte nám vedieť, čo si myslíte. Je to naozaj otázka „pár“ rokov alebo sa jedná len o fantáziu inžinierov? 

zdroj: TalkAndroid