Úvod Novinky Prieskum: Batéria je jednoznačne najväčším problémom moderných telefónov

Prieskum: Batéria je jednoznačne najväčším problémom moderných telefónov

11

Výskumníci usporiadali prieskum viac než 3 500 majiteľov smartfónov v Spojených Štátoch, Británii, Nemecku a Spojených Arabských Emirátoch.

Podľa výsledkov nie je najväčším problémom ani výkon procesoru, ani kvalita displeja, ale slabá výdrž batérie.

Samsung N9005 Galaxy Note 3 môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

Výdrž batérie sa nám nepáči najviac. Takto odpovedal približne 1 z 3 opýtaných (37%). Druhý problém pritom získal oveľa menej hlasov – jedná sa o zlý signál (14%), za ktorým sa umiestnila vysoká cena za mobilný internet (12%). Pre ľudí, ktorí si plánujú kúpiť nový smartfón je výdrž batérie na prvom mieste.

Prieskum ďalej prezradil, že väčšina opýtaných preferuje zariadenie, ktoré je vyrobené z tvrdších materiálov, aby tak zvládlo nástrahy bežného života. Až 34% ľudí si zakúpilo príslušenstvo, ktoré ich telefóny chráni, zatiaľ čo 29% si kúpilo nástroje, ktoré znižujú riziku z pádu zariadenia.

Za prieskumom stojí spoločnosť CAT, ktorá je známa svojimi odolnými telefónmi. Nedá sa však povedať, že by boli výsledky nijak zmanipulované. Jedná sa o odzrkadlenie dnešných problémov, kde vzhľad a hrúbka zariadení diktujú to, ako dlho ho v praxi budeme môcť použiť pred tým, ako sa vybije.

[poll id=“187″]

[poll id=“188″]

Zdroj: CAT via PhoneArena