Úvod Novinky Panono: Kamera v tvare loptičky zachytí 360° panoramatickú momentku

Panono: Kamera v tvare loptičky zachytí 360° panoramatickú momentku [Video]

1

Panoramatické zábery poskladané z viacerých fotografií už vyskúšal určite každý. Taktiež majiteľom Nexus a Google Play Edition zariadení bude známa funkcia Photo Sphere. Takéto zkomponované fotky však majú jednu nevýhodu – každá časť obrázku vznikla v inom čase a presne tento problém rieši kamera Panono.

Panono je kamera v tvare loptičky, po ktorej povrchu je rovnomerne osadených 36 objektívov. To jej dovoľuje zvečniť momentku v štýle Photo Sphere. Vďaka tomu, že všetkých 36 fotografií, z ktorých je finálny záber poskladaný, vznikne v jednom momente, nemá Panono problém ani s pohybujúcimi sa osobami a objektmi.

[fve]http://www.youtube.com/watch?v=c8xjXqC9m2A[/fve]

Spôsoby, ktorými môžete zachytiť fotografiu, sú tri. Buď stlačíte tlačidlo na loptičke, počas toho čo ju držíte, alebo ju môžete pripevniť na tyč, takže nebudete rukou tieniť žiadnu časť záberu, alebo dotretice môžete Panono len tak vyhodiť do vzduchu. Vstavaný akcelerometer sa postará o to, aby zariadenie spravilo fotografiu v najvyššom bode svojho letu. Výsledná fotografia zachytávajúca 360° okolie má úctyhodných 72 Megapixelov.

Panorámy sú hneď po zachytení synchronizované s Vaším mobilným Android/iOS zariadením pomocou bluetooth. Následne si ich môžete okamžite prehliadať v špeciálnej Panono aplikácii. Samozrejmosťou je aj prehliadanie fotografie pomocou otáčania zariadenia, takže nie ste odkázaní na otáčanie si výhľadu prstom.

Zariadenie je však stále len v štádiu príprav a k širokej verejnosti sa dostane vďaka zbierke na Indiegogo. Do konca zbierky stále zostáva 40 dní, no cieľ vyzbierať $900 000 dolárov je stále ešte pomerne ďaleko, keďže vyzbieraných je len $380 000.

panono-editions

Cieľom spoločnosti stojacej za Panono je, aby bola komečne dostupná niekedy v polovici budúceho roku za predpokladanú cenu $599 dolárov. Tí, ktorí prispejú do zbierky sumou minimálne $499 a dostanú Panono práve za túto cenu a medzi prvými. Viacej informácií sa dzviete na stránke Indiegogo.

Čo hovoríte na takéto zariadenie? Podarí sa mu vyzbierať 900 tisíc dolárov? Je cena za takéto zariadenie adekvátna alebo prehnaná?

Zdroj: Indiegogo via AndroidAuthority