Úvod Výrobcovia Motorola Motorola Moto G: Najlepší lacný telefón vôbec?

Motorola Moto G: Najlepší lacný telefón vôbec?

23

 

Keď Motorola predstavila svoj prvý telefón, ktorý bol priamo ovplyvnený rukou Google, Moto X, všetci sme ostali stáť s otvorenými ústami.

Áno, na Slovensku tento model nie je veľmi známy a preto je dosť možné, že veľa ľudí nerozumie kvalite zariadenia.


Motorola totiž nestavila na vojnu špecifikácií, vyššieho taktu a megapixelov. Narozdiel od toho sa začala spolu s Google sústreďovať na softvér, teda na to, na čo sa spoliehame deň čo deň. A viete čo? Ono to skutočne funguje. Motorola Moto X je totiž v niektorých aspektoch lepšia voľba, než Nexus.

 

motog2

 

Najlepší lacný smartfón?

To však nie je všetko. Motorola mala v rukáve ešte jedno, lacnejšie prekvapenie. Pred niečo vyše dvomi týždňami totiž predstavila lacný model Motorola Moto G. Jedná sa o lacnejšiu verziu Moto X so slabšími špecifikáciami a absenciou niektorých softvérových funkcií z dôvodu chýbajúceho koprocesoru.

Cena Motorola Moto G začína už na 169€ za 8GB a pokračuje na 199€ za 16GB model. Jedná sa pritom o kvalitný low-mid range telefón, určený hlavne pre ľudí, ktorí si nepotrpia na takte jadier a veľkosti displeja. Nižšie nájdete hlavné špecifikácie telefónu:

  • Displej: 4,5 palcový LCD TFT s rozlíšením 720×1280 (329ppi)
  • Čipset: štvorjadrový Qualcomm Snapdragon 400 s jadrami o takte 1,2GHz
  • Pamäť: 1GB RAM a 8/16GB ROM
  • Fotoaparáty: 5MPx zadný a 1,3MPx predný
  • Batéria: 2 070mAh

Podobne ako pri Moto X, aj pri Moto G máte možnosť si vizuálne upraviť zariadenie podľa seba, aj keď nie až do takého rozsahu ako pri prvom zmienenom telefóne. Vymeniť si totiž môžete len zadný kryt.

 

motoG-1

Chcem ho, kde ho kúpim?

motorola-moto-g

Dostupnosť tohto telefónu je momentálne jeho najväčším problémom. Kúpiť si ho môžete v západných krajinách, ako napríklad v Nemecku, či v Británii. Do zvyšku Európy, vrátane Slovenska a Českej Republiky by sa mal dostať do niekoľkých týždňov. AndroidPortal už ohľadom dostupnosti oslovil najväčších slovenských predajcov.

Kvalitné lacné smartfóny sú cesta vpred, tvrdí to aj výskum, ktorý ďalej podotýka, že trh je už nasýtený vlajkovými loďami. Veľmi radi uvidíme podobné modely ako Moto G, no zatiaľ ostáva vo svojej kategórii nedotknuteľný.

Poznáte lepšiu alternatívu v rovnakej cenovej hladine, ktorá je, alebo bude dostupná u slovenských/českých predajcov?

*Pozn.: Ak sa nachádzate na území Veľkej Británie, od zajtra bude Motorola Moto G v zľave v online obchode predajcu Phones4U.