Úvod Novinky Najviac patentov neregistruje Apple, Samsung, ani Google. Odpoveď Vás môže prekvapiť

Najviac patentov neregistruje Apple, Samsung, ani Google. Odpoveď Vás môže prekvapiť

4

To, že žijeme v dobe patentov a súdnych sporov po súdnom spore medzi Apple a Samsungom vie asi každý. Spoločnosti si patentami snažia ochrániť to, do čoho vynaložili veľké úsilie a chcú sa tak udržať nad hladinou zvyšku výrobcov.

ZTE Grand X môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

Kto ale registruje najviac patentov? Určite to musia byť veľkí inovátori ako Samsung, Google, či Apple. Podľa dnešnej tlačovej správy je pravda úplne niekde inde.

Najväčším registrátorom patentov je čínsky výrobca ZTE, ktorý len počas minulého roka podal takmer 4 000 patentových registrácií. Myslíte si, že to je veľa? Spoločnosť už vlastní celkom 13 000 patentov, zatiaľ čo požiadať už stihli o ďalších 48 000. Áno, o 48 tisíc patentov.

Čínsky výrobca pritom do inovácií minulý rok vrazil približne 1,05€ miliardy, čo rozhodne nie je málo. Na druhom mieste sa umiestil taktiež čínsky Huawei s 1 801 žiadosťami a na treťom mieste spoločnosť Ericsson s 1 197 žiadosťami o udelenie patentu.

Približne 60% všetkých patentov ZTE sa pritom týka najnovších technológií v oblasti 4G/LTE, cloud computingu a inteligentných mobilných zariadení. Až 90% patentov sú pritom úplne novinky.

Prekvapili Vás tieto čísla? Mysleli ste si, že o patenty žiadajú viac iné spoločnosti?

Zdroj: Tlačová správa