Úvod Výrobcovia Huawei Huawei naleje 600 miliónov dolárov do výskumu 5G sietí

Huawei naleje 600 miliónov dolárov do výskumu 5G sietí

3

Dnes väčšina z nás používa alebo aspoň sa stretáva s 3G pripojením, pričom postupne sa už stáva, aspoň v „západnom“ svete a veľkých metropolách, štandardom pripojenie prostredníctvom 4G, čo so sebou prináša oveľa väčšie prenosové rýchlosti.

Čínska spoločnosť Huawei pozerá do budúcnosti a už teraz je jasné, že to pri 4G nezostaneme. Spoločnosť totižto oznámila, že sa 2795-huawei-s_articlechystá v priebehu nasledujúcich piatich rokov naliať do výskumu ďalšej generácie mobilných sietí úctyhodných 600 miliónov dolárov s tým, že nástup 5G sietí sa očakáva v roku 2020.

Zaujímavosťou je, že zatiaľ neexistuje žiadna konkrétna špecifikácia alebo normalizačný štandard nových sietí a označenie 5G je vlastne len vyústenie logickej postupnosti po 4G LTE.

Podľa spoločnosti Huawei bude 5G sieť schopná maximálnej prenosovej rýchlosti 10Gbps alebo bude respektíve 10 násobne rýchlejšia ako súčasné 4G LTE siete.

To sú zároveň jediné informácie, ktoré sú známe. Huawei sa vyjadril, že finančné prostriedky budú použité pre výskum a vývoj kľúčových technológií vrátane bezdrôtového rozhrania prenosu dát a o čo konkrétnejšie by mohlo ísť nechcel prezradiť.

Ako to s 5G nakoniec bude ukážu nasledujúce roky.

Vyhovujú Vám prenosové rýchlosti súčasných sietí alebo by ste najradšej 5G mali už dnes? Vaše názory uvítame v komentároch.   

zdroj: Cnet